Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
пт, 19 апреля 2024
02:30

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

В Днепре делали Ангелов-хранителей

В Днепре делали Ангелов-хранителей

Сакральные обереги для дома и семьи делали во время мастер-класса в музее «Литературное Приднепровье».

А проводила мастер-класс известная днепровская мастерица вытынанки Ольга Иващенко, выставка которой продолжает экспонироваться в Литмузее. Посетить эту выставку можно во вторник, среду, пятницу, субботу и воскресенье с 10 до 16 часов (в понедельник и четверг Литмузей – выходной).

А еще Литмузей (пр. Яворницкого, 64) предлагает всем желающим присоединиться к программе интерактивных занятий, о чем сообщает:

«Музей «Літературне Придніпров’я» пропонує інтерактивні літературні заходи, які сподобаються відвідувачам різного віку і, перш за все, юним поціновувачам мистецтва слова.

Що необхідно зробити:

- Зібрати групу від 5 до 15 чоловік: можна завітати усією родиною, або з друзями-подругами.

- Обрати захід, який до вподоби.

- Зателефонувати за номером 067 211 0543, або написати в приватні повідомлення на музейній сторінці у фейсбук чи інстаграм. Оговорити всі деталі та конкретний час; музей працює у вівторок, середу, п’ятницю, суботу та неділю з 10:00 до 16:00; понеділок та четвер – вихідні.

- Прийти в оговорений час та купити вхідні квитки: дорослий – 50 грн, дитячий – 10 грн. Усі матеріали для інтерактивної частини надаються музеєм.

Інтерактивні заходи, які можна замовити:

«ЗИМОВА КАЗКА»: ознайомимося з книгами з наукової бібліотеки музею «Літературне Придніпров’я», де розгортаються чарівні зимові сюжети. Деякі історії розкажуть вам персонажі з нашого літературно-театрального музейного простору. А наприкінці виготовимо зимову листівку, яка залишиться вам на згадку (листівки будемо робити не лише вітальні, а й мотивуючі).

«КАЗКОВИЙ БУДИНОЧОК ДЛЯ УЛЮБЛЕНОГО ЛІТЕРАТУРНОГО ГЕРОЯ»: поговоримо про домівки різних літературних персонажів; дізнаємося, як живеться в автівці Муфтику, Мохобородьку та Напівчеревичку (персонажам з однойменної книги Ено Рауда у перекладі Олеся Завгороднього). Також спробуємо уявити, яка хатинка підійшла би для вашого улюбленого літературного персонажа. А тоді розмалюємо наші фанерні заготовки будинків, перетворивши їх на унікальні казкові помешкання. Будиночок забираєте з собою як приємний музейний сувенір.

«КОЗАК МАМАЙ ТА ЙОГО ПІСНЯ»: наша бесіда буде про загадкового козака Мамая: згадаємо народні картини та їх описи у етнографічних працях дослідників Придніпров’я; відшукаємо згадки про козака-бандуриста у художніх творах. Трохи зануримося у світ фольклору за темою козацтва. А наприкінці усі охочі зможуть:

- спробувати записати пером приказки про козаків,

- підписати пером листівки, які зможете лишити собі на згадку чи подарувати.

«ОДИН МУЗЕЙ, ДВІ МИШІ ТА ТРИ МЕТЕЛИКИ»: познайомимося з творчістю Івана Манжури, Олени Пчілки та Ольги Косач-Кривинюк та їх авторськими інтерпретаціями фольклорних сюжетів. Адаптуємо один із сюжетів для постановки в нашому літературному театрі. Створимо паперові фігурки персонажів та спробуємо себе у якості ляльководів. Власноруч виготовлені паперові фігурки залишаються вам на згадку.

«ЯК ГРИБИ ЗБИРАЛИСЯ ВОЮВАТИ З ЖУКАМИ»: інтерактивні театралізовані читання дитячих книжок початку ХХ ст., ілюстрації до яких виконав Микола Погрібняк – талановитий ілюстратор, просвітянин, педагог, який з 1908 р. викладав малювання та креслення у Першому вищому початковому училищі Дніпра. Сьогодні в цій будівлі розташовано музей «Літературне Придніпров’я». Разом виготовимо персонажів до казки. Також буде можливість надати кольорів ілюстраціям – спеціально для наших відвідувачів ми зробили тематичні розмальовки.

ЕКСКУРСІЯ МУЗЕЙНОЮ ЕКСПОЗИЦІЄЮ + інтерактивна частина: прослухаєте екскурсію обраною експозицією та зможете власноруч виготовити собі невеличкий музейний сувенір (на вибір: виготовлення листівки, ляльки-мотанки чи розпис будиночка).

Тривалість заходів в межах години.

Пропонуємо вам літературні історії та гарний настрій!

Музей «Літературне Придніпров’я» м. Дніпро, просп. Д. Яворницького, 64, тел.: 067 211 0543».

Фото – Литмузей и Центр внешкольной работы №1.








Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  У Дніпрі дівчина бризкала перехожим в обличчя освіжувачем (відео моменту) (11)

•  Мешканці Новокодацького району Дніпра активно долучилися до суботника на «Безіменній висоті» (11)

•  У Дніпрі розпочали ремонт мосту, що веде на Монастирський острів (11)

•  На Фестивальному причалі у Дніпрі відбувся автопробіг-зустріч ретро-машин «За весною» (9)

•  У Дніпрі відзначають День космонавтики (7)

•  У Дніпрі зник екскурсійний ретро-трамвай – у чому причина? (7)

•  На Дніпропетровщині чоловіка спершу засудили до довічного за вбивство матері та бабусі, а потім присудили 3 млн гривень компенсації за душевні страждання (7)

•  Збитки на понад 7 млн грн: у заповіднику на Дніпропетровщині квадроциклами пошкодили унікальні піщані бархани (7)

•  На Дніпропетровщині відбувається пошукова операція 13-річної Марини Волошко (5)

•  У Дніпро повертається стародавня мумія! (5)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
8000
грн в месяц – минимальная зарплата с апреля 2024 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте