Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пт, 17 травня 2024
07:57

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Регулювання пластикових вікон - Як відрегулювати вікно, щоб з нього не дуло?

Регулювання пластикових вікон - Як відрегулювати вікно, щоб з нього не дуло?

Регулювання пластикових вікон - Як відрегулювати вікно, щоб з нього не дуло?

Продування з вікна - проблема, з якою рано чи пізно стикається будь-який власник металопластикової конструкції. Навіть невелике порушення притиску стулки до рами призводить до появи протягів - а це і неприємні відчуття, і застудні захворювання, і втрати тепла (а отже - грошей).

как отрегулировать пластиковые окна
как отрегулировать пластиковые окна

У деяких випадках продування можна усунути своїми силами. Фахівці сервісної компанії "Енфілд Віндовс" розкажуть, як відрегулювати механізм, що відповідає за закривання вікна і за притиск стулки до рами в закритому положенні.

Як відрегулювати притиск стулки вікна до рами

Якщо стулка притискається до рами недостатньо щільно - можна просто посилити притиск.

как отрегулировать пластиковые окна
как отрегулировать пластиковые окна

Щоб відрегулювати і налаштувати притиск стулки пластикового вікна до рами:

  1. Відкрийте стулку і встановіть у зручне положення.
  2. Для регулювання використовуйте шестигранний ключ на 4 мм (якщо гнізда під ключі на фурнітурі немає - використовуємо плоскогубці).
  3. Ключем поверніть запірні цапфи на стулці так, щоб їхня широка частина (іноді на ній є спеціальна мітка) була спрямована або вгору - для середнього притиску, або в бік приміщення - для сильного притиску.
  4. Повторіть операції для всіх запірних цапф - притиск має бути рівномірним по всьому периметру стулки.

Важливо! Не потрібно відразу встановлювати притиск на максимум - це призводить до деформації ущільнювача. Спочатку спробуйте встановити середній притиск і перевірте, чи усунуто проблему.

регулировка прижима пластиковых окон
регулировка прижима пластиковых окон

Це - найпростіше регулювання, але воно допомагає усунути проблему при продуванні по периметру.

Регулювання положення стулки вікна

Іноді справа не стільки в силі притиску, скільки в перекосі стулки. Стулка перекошується, деформується і провисає на петлях під власною вагою. У результаті в одній частині вікна вона "затирає" раму, а в іншій відходить від рами, утворюючи щілину для протягу.

Ця проблема складніша за попередню - але і її можна усунути своїми руками. Для цього слід вирівняти стулку, відрегулювавши її положення регулювальними гвинтами на петлях.

Для регулювання використовуйте Г-подібний ключ-шестигранник 4 мм. Щоб зрозуміти, куди потрібно рухати стулку, закриваємо її, відмічаємо положення стулки на рамі олівцем і після відчинення стулки дивимося, де риски зміщені в бік.

регулировка металлопластиковых окон
регулировка металлопластиковых окон

Важливо! Ви мусите домогтися того, щоб стулка вікна перекривала раму на 7-8 мм по всьому периметру, з усіх боків.

Як відрегулювати нижню петлю:

  • Повертайте верхній торцевий гвинт на нижній петлі (за годинниковою стрілкою) - унаслідок цього стулка піднімається вгору, або повертайте його проти годинникової стрілки - і стулка опускатиметься вниз.

    регулировка нижней петли пластикового окна
    регулировка нижней петли пластикового окна
  • Бічний гвинт притягує стулку до петлі (за годинниковою стрілкою) або відводить від петлі (проти годинникової). Варто зазначити, що цей тип регулювання є не на всіх брендах фурнітури.

Важливо! Регулювальні гвинти нижньої петлі закриті декоративними накладками. Перед регулюванням акуратно зніміть їх, піддіваючи ножем або викруткою.

Під час регулювання верхньої петлі:

  • Боковий регулювальний гвинт дає змогу притягнути стулку до верхньої петлі (за годинниковою стрілкою) або відсунути від петлі (проти годинникової).
  • Гвинт на нижній площині поворотно-відкидного механізму використовується для посилення або ослаблення притискання стулки в області верхньої петлі.

Зверніть увагу! Регулювання верхньою петлею доступне тільки за відкритої стулки.

Під час вирівнювання стулки для усунення продування зазвичай доводиться коригувати положення відразу декількох гвинтів. При цьому обертати їх потрібно по черзі, не більше ніж по половині обороту за раз. Це дасть змогу контролювати зміщення стулки і не дасть "перестаратися", перекосивши її в інший бік.

Більше інформації про те, як самостійно виконати регулювання пластикових вікон ви зможете в блозі знайти на сайті компанії "Енфілд Віндовс".

Також майстри підготували для вас відео - інструкцію з налаштування металопластикових вікон. Перегляньте це відео.

Майстер по регулюванню пластикових вікон

У деяких випадках ні посилення притиску, ні регулювання стулки для вирівнювання не забезпечують потрібного результату. У такій ситуації оптимальним рішенням буде звернутися до фахівця з ремонту, регулювання та обслуговування вікон ПВХ. Такий майстер проведе діагностику, виявить причину продування і потім:

  • Вирівняє стулку (великий досвід дає змогу успішно проводити регулювання навіть у складних випадках).
  • Проведе регулювання склопакетом, змістивши при цьому центр тяжіння стулки й усунувши перекіс.
  • Або виконає заміну ущільнювача вікна, який багато в чому забезпечує герметичність конструкції.

Своїми силами вирішити такі завдання складно, а іноді й неможливо - без спеціальних навичок та інструментів. Але в будь-якому разі миритися з продуванням із пластикового вікна не варто. І якщо ви не впоралися самостійно, звертайтеся в сервіс "Енфілд Віндовс" - проблема буде вирішена професіоналами!

Gorod.dp.ua на Facebook.

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
406
будинків ОСББ та ЖБК оновлені у Дніпрі у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті