Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 11 травня 2024
05:20

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У дніпровській лікарні маленьким пацієнтам допомагають одужувати клоуни

У дніпровській лікарні маленьким пацієнтам допомагають одужувати клоуни

У Дніпрі до палат, де перебувають маленькі пацієнти, приходять лікарняні клоуни. Спілкуються і з дітьми, і з їхніми батьками. Лікарі помітили: дітям мініспектаклі до вподоби, тож вирішили залучати театралів ще й до медичних процедур.

Руслан п`ять разів на тиждень перетворюється на клоуна Труслика. Як розповів чоловік, вони з партнеркою Шоколадкою можуть знайти підхід до будь-якої дитини.

"Був такий випадок – дитинка не йшла на контакт. Ми просто зробили спектакль за дверима. Одягли куклу, вона ловила бульбашки, черв’ячків, і дитина почала на контакт йти", — каже Руслан.
"Один хлопчик не хотів, щоб вмикали світло. Ми працювали ліхтариками. Це було дуже весело та захопливо", — розповідає його напарниця Шоколадка.
Цією справою Труслик та Шоколадка займаються три роки. Лікарі кажуть: з часом навіть стали залучати клоунів до процедур.

"Діти більш позитивно реагують на той стан, у якому вони перебувають у відділенні. А якщо проводять маніпуляції або транспортування до операційної, вони відволікаються від цього стану, і все проходить без ускладнень", — розповідає хірург Сергій.
Труслик та Шоколадка завітали до палати 11-річного Сашка. Хлопчик отримав опіки під час пожежі у будинку. Вже майже тиждень лежить у лікарні, тож, каже, нудиться без друзів.

Клоуни розважили його фокусами та собачкою, яку зробили з повітряних кульок.

Навідали і дворічного Даміра.

"Син не очікував, але охоче долучився до гри. Дуже сірі будні, а так весело, супер, що вони приходять", — говорить мама малюка, Яна.
Лікарняної клоунади Труслик та Шоколадка навчалися на курсах, там пройшли і психологічну підготовку. Нині ж набирають волонтерів для навчання своїй справі.


Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
13,5
млн грн фінансової допомоги для поліції Міськрада виділила у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті