Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
03:16

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У Дніпрі відкрили обласний центр знань з неінфекційних захворювань

|«« «« »» »»|

Це четвертий подібний заклад в Україні, створений за сприяння україно-швейцарського проєкту "Діємо для здоров'я". Головна функція центру - це профілактика та контроль неінфекційних захворювань.

«Неінфекційні захворювання - це інфаркти, інсульти, діабет, онкологія, психологічні захворювання тощо. Власне те, від чого страждають дуже багато людей. Тільки вдумайтесь, близько 70% смертності припадає саме на серцево-судинні захворювання, 13% - на онкологічні. При цьому від інфекційних та вірусних хвороб за статистикою помирає близько 5% населення», - розповів Олексій Григорук, заступник керівника обласного департаменту охорони здоров‘я.

Україно-швейцарський проєкт "Діємо для здоров'я" інвестував близько 300 тисяч гривень в оснащення центру знань технікою, меблями та матеріалами.

«Дніпропетровська обласна рада також вже багато років поспіль займається впровадженням різноманітних програм та ініціатив, які присвячені здоровому способу життя населення. У тому числі - популяризація спорту, боротьба із залежностями, правильне харчування в закладах освіти тощо. Тож, створення Центру знань з НІЗ - це дуже важливий проєкт, особливо зараз, коли населення живе у постійному стресі й ці захворювання мають тенденцію до загострення», - зазначила начальниця гуманітарного управління обласної ради Лілія Гиренко.

Заклад виконуватиме наступні задачі:

- організовувати і проводити навчальні заходи (тренінги, лекції, семінари);
- розроблятиме та розповсюджуватиме інформаційні матеріали;
- надаватиме консультації, забезпечуватиме менторство та підтримку.

«Головна мета створення цього центру - сприяння освіті громадян. Популяризація здорового способу життя. У тому сенсі, щоб люди навчилися запобігати виникненню хвороб, а не лікували наслідки. Іноді такі, які вже не піддаються лікуванню», - сказала Аріна Пустова, депутатка обласної ради та голова постійної комісії з питань здоров‘я, дитинства та материнства й радниця голови ДОР.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
45
стихійних сміттєзвалищ ліквідували у Дніпрі за 2022 рік

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті