Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
чт, 02 мая 2024
02:24

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

В дніпровському театрі ДраміКом оживлюють давно вимерлих птахів

|«« «« »» »»|

28 та 29 жовтня у Дніпровському академічному театрі драми та комедії відбудеться прем'єра дуже незвичайної вистави «Додо».

Міський сайт уже розповідав про те, що тільки цього року ДраміКом планує порадувати глядачів 7-ма прем'єрами.

Дві нові вистави вже побачили світ і були із захопленням прийняті глядачами – «Наприкінці часів» та «Всупереч».

Чергова прем'єра готується до показу 28-29 жовтня – це клоун-драма «Додо».

Журналіст Міського сайту зміг побачити, як триває підготовка нової вистави, та поспілкуватися з його головними героями.

Про що нова вистава?

Це історія про химерних птахів, які не вміли літати і мешкали на острові Маврикій, - маврікійських дронтів (яких ще називали додо). Через відсутність природних ворогів-хижаків ці великі птахи розміром більше індика поступово втратили здатність літати. Цей вид процвітав багато сторіч, доки на острів не висадилися перші люди.

Після приходу людей популяція птахів зменшується, тому що для поселенців ці птахи ставали занадто легкою здобиччю. Генрі та Агата - останні представники свого виду, тож перед ними постає питання виживання. Однак не все так просто в житті «додонців». Створити сім’ю для них складний процес. Вони сваряться і миряться. Поринають у вир байдужості, а потім знову освідчуються в коханні одне одному… Кожному з нас легко впізнати і себе в цих кумедних і нещасних створіннях.

Ситуація ускладнена тим, що остання пташка-жінка додо Агата – дуже принципова та ідейна особа. Вона присвятила своє тіло та душу Великому Додо, що на небі. Тому тілесні задоволення и мета продовження роду – не про неї…

Образ настільки принципової птаха-жінки додо втілила актриса ДраміКома Людмила Журавель. Про свою роль і роботу над нею вона каже:

- Моя героїня – дуже принципова, і це заважає їй побудувати з чоловіком-додо нормальні стосунки та продовжити рід. П'єса та вистава – дуже глибокі та філософські. Сподіваємося, вони підштовхнуть глядачів до роздумів про те, що не треба бути надмірно принциповими, а треба поспішати кохати.

А ось її партнер – повна протилежність. Генрі - мрійник та винахідник, він бажає справжнього кохання, яке так непросто пробудити у занадто іншій партнерці.

Актор ДраміКом Олександр Плахтій дуже органічно виглядав у ролі останнього самця додо на нашій планеті. Про свого персонажа він каже наступне:

- Мій герой - мрійник і винахідник, який дуже хоче домогтися взаємності своєї подруги. Але її тіло і душа віддані Великому Додо на небі, і тому і в цій історії, і в житті цих птахів, все закінчується сумно. Тому нам треба жити тут і зараз, люблячи на повну без огляду на стереотипи!

Новий спектакль ДраміКому – дуже яскравий, пластичний, виразний. У нього органічно вплетений інтерактивні сцени з глядачами.

Проблемні стосунки в останній парі додо може змінити несподівана подія. З небес на землю раптом звалилася поранена чайка, образ якої талановито втілив актор ДраміКому Валерій Зубчик. Про свого персонажа він розповідає:

- Мій герой – це «розпусна чайка», для цієї ролі мені дуже став у нагоді колишній акторський і життєвий досвід. У виставі багато пантоміми, руху, багато емоцій. Наскільки яскравою вийшла робота, судити глядачам…

Взагалі жанр клоун-драми не часто з’являється на сцені українських театрів. Намагання поєднати у одному дійстві смішне та трагічне дуже непросте для втілення.

Режисер нового спектаклю Олексій Клейменов розповідає про підготовку цієї прем’єри:

- Це справді складний театральний жанр. Працювати над новою постановкою нам було складно і весело. Головним завданням було знайти тонку грань між драмою та клоунадою, органічно пройшовши нею. П'єса – не так про життя птахів, що вимирають, скільки про людські стосунки. У новій виставі багато емоцій, якими ми сподіваємося змусити глядачів співпереживати те, що відбувається, і розмірковувати.

Додатковий колорит дійству на сцені додають незвичайні костюми та грим акторів, завдяки якому вони схожі на клоунів.

Але директор – художній керівний ДраміКому Сергій Мазаний застерігає: ця вистава – для дорослих глядачів, що відображено і в афіші прем’єри позначкою «16+». Вона спонукає людей замислитися над вічними проблемами і питаннями кохання, що завжди є актуальним.

Початок вистав – 28 жовтня о 18 годині, 29 жовтня – о 16.00.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Читайте также:

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
50
лет просуществовала газета Днепр вечерний в бумажном формате

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте