Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
ср, 09 октября 2024
23:15

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Месячник добровольной сдачи оружия

Месячник добровольной сдачи оружия
gazeta.ua
5 листопада 2009 року в Головному Управлінні МВС України в Дніпропетровській області для представників ЗМІ відбулася прес-конференція з приводу місячника добровільної здачі зброї, спецзасобів, боєприпасів і вибухових матеріалів, який розпочався 1 жовтня п. р.

В ході проведення місячника показані наступні результати щодо добровільної здачі зброї:

1. Всього здано зброї - 322

1.1. нарізної армійських зразків - 1

1.2.нарізної мисливської - 8

1.3.гладкоствольної мисливської - 275

1.4.холодної - 16

1.5.іншої (спортивна, навчальна, макети тощо) - 22

1.6.здано боєприпасів (шт.) до зброї армійських зразків / до мисливської нарізної / до мисливської гладкоствольної / до спортивної - 25/412/0

2. Всього здано спеціальних засобів - 212

2.1. газових пістолетів, револьверів - 147/50

2.2. спецзасобів травматичної дії вітчизняного виробництва - 15

2.3. боєприпасів (шт.) до спеціальних засобів - 70

3. Із добровільно зданої зброї та спецзасобів вирішується питання про реєстрацію в особисте користування громадян всього - 91

4. Всього громадян, які не були за рахунок добровільної здачі зброї притягнуті до кримінальної відповідальності - 5

В Апостолівський райвідділ міліції ГУМВС України в області звернувся громадянин Ш., мешканець Апостолівського району, який добровільно здав незареєстровану мисливську комбіновану рушницю «ТОЗ-56-3», кал. 5,6/28. Останній пояснив, що рушницю знайшов під час капітального ремонту будинку.

В Петриківський райвідділ міліції ГУМВС України в області звернувся громадянин Т., мешканець Петриківського району, який добровільно здав стволи до нарізної та гладкоствольної зброї та вісім патронів кал. 7,62 мм. часів ВВВ. Останній пояснив, що вказані предмети він знайшов під час роботи на присадибній ділянці.

В Нікопольський міськвідділ міліції ГУМВС України в області звернувся громадянин К., мешканець Нікопольського району, який добровільно здав незареєстровану мисливську гладкоствольну рушницю «ТОЗ-34». Останній пояснив, що вказану рушницю він знайшов біля р. Базавлук.

Крім того працівниками дозвільної системи органів внутрішніх справ області постійно вживаються заходи по здійсненню належного контролю за власниками зареєстрованої зброї, а саме дотримання ними правил придбання, зберігання, перевезення, використання і перереєстрації належної їм зброї і спецзасобів.

До порушників приймаються заходи адміністративного впливу згідно чинного законодавства України.

Так за 9 місяців поточного року притягнуто до адміністративної відповідальності власників зброї за порушення, передбачені ст.ст. 174, 190 - 1954 КупАП – 4674 громадян.

Анульовано дозволів на право зберігання та носіння – 441 шт. з яких, спецзасобів травматичної дії – 161, мисливської нарізної зброї – 34, мисливської гладкоствольної зброї – 246.

За незаконне зберігання вогнепальної зброї і вибухівки передбачена кримінальна відповідальність за ст. 263 Кримінального кодексу України. За 9 місяців поточного року працівниками громадської безпеки органів внутрішніх справ області з незаконного обігу вилучено 158 од. вогнепальної зброї, 524 од. холодної зброї, 2355 шт. боєприпасів, 2,24 кг. вибухівки, 21 шт. і 3 м. засобів ініціювання – за цими фактами порушено 329 кримінальних справ за ознаками злочину, передбаченого ст. 263 Кримінального кодексу України.

Необхідно зазначити, що профілактична операція «місячник добровільної здачі зброї …» проводиться двічі протягом року і основні зусилля ОВС під час проведення операції направлені до свідомості громадян, які незаконно зберігають зброю і відповідно під час проведення місячника такі громадяни мають можливість без притягнення до відповідальності в добровільному порядку здати зброю.

КРИМІНАЛЬНА ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ

Стаття 263. Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами.

1. Носіння, зберігання, придбання, виготовлення, ремонт, передача чи збут вогнепальної зброї (крім гладкоствольної мисливської), бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу -

караються позбавленням волі на строк від двох до п'яти років. 2. Носіння, виготовлення, ремонт або збут кинджалів, фінських ножів, кастетів чи іншої холодної зброї без передбаченого законом дозволу - караються штрафом до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк від двох до п'яти років, або позбавленням волі на строк до трьох років.

3. Звільняється від кримінальної відповідальності особа, яка вчинила злочин, передбачений частинами першою або другою цієї статті, якщо вона добровільно здала органам влади зброю, бойові припаси, вибухові речовини або вибухові пристрої.


АДМІНІСТРАТИВНА ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ

Стаття 190. Порушення громадянами порядку придбання, зберігання, передачі іншим особам або продажу вогнепальної, холодної чи пневматичної зброї.

1. Придбання, зберігання, передача іншим особам або продаж громадянами вогнепальної гладкоствольної мисливської чи холодної зброї, а також пневматичної зброї калібру понад 4,5 міліметра і швидкістю польоту кулі понад 100 метрів за секунду без дозволу органів внутрішніх справ - тягнуть за собою накладення штрафу від трьох до п'яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією зброї або без такої.

2. Ті самі дії, вчинені особою, яку протягом року було піддано адміністративному стягненню за одне з порушень, передбачених частиною першою цієї статті, - тягнуть за собою накладення штрафу від чотирьох до семи неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією зброї.

Стаття 191. Порушення громадянами правил зберігання, носіння або перевезення вогнепальної, холодної чи пневматичної зброї і бойових припасів

1. Порушення правил зберігання, носіння або перевезення вогнепальної гладкоствольної мисливської чи холодної зброї, а також пневматичної зброї калібру понад 4,5 міліметра і швидкістю польоту кулі понад 100 метрів за секунду і бойових припасів громадянами, які мають дозвіл органів внутрішніх справ на зберігання зазначеної зброї, - тягне за собою накладення штрафу від трьох до п'яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з оплатним вилученням зброї і бойових припасів або без такого.

2. Ті самі дії, вчинені особою, яку протягом року було піддано адміністративному стягненню за одне з порушень, передбачених частиною першою цієї статті, - тягнуть за собою накладення штрафу від чотирьох до семи неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією зброї і бойових припасів або без такої.

Стаття 192. Порушення громадянами строків реєстрації (перереєстрації) вогнепальної, холодної чи пневматичної зброї і правил взяття її на облік Порушення громадянами встановлених строків реєстрації (перереєстрації) вогнепальної гладкоствольної мисливської чи холодної зброї, а також пневматичної зброї калібру понад 4,5 міліметра і швидкістю польоту кулі понад 100 метрів за секунду або правил взяття їх на облік в органах внутрішніх справ у разі зміни місця проживання - тягне за собою попередження або накладення штрафу від одного до трьох неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Стаття 195-2. Порушення порядку придбання, зберігання, реєстрації або обліку газових пістолетів і револьверів та патронів до них 1. Порушення порядку придбання, реєстрації або обліку газових пістолетів і револьверів та патронів до них - тягне за собою накладення штрафу на громадян від одного до трьох неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією газових пістолетів і револьверів та патронів до них або без такої, а на посадових осіб - від двох до п'яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією газових пістолетів і револьверів та патронів до них або без такої.

2. Ті самі дії, вчинені особою, яку протягом року було піддано адміністративному стягненню за порушення, передбачене частиною першою цієї статті, - тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від двох до п'яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією газових пістолетів і револьверів та патронів до них, а на посадових осіб - від п'яти до десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією газових пістолетів і револьверів та патронів до них.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
70
аварийных детских и тренажерных площадок планируется отремонтировать в 2024 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте