Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
чт, 10 октября 2024
01:16

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

На ДМКД поступило оборудование для строительства уникальной газогенераторной станции

На ДМКД поступило оборудование для строительства уникальной газогенераторной станции
27 жовтня до Дніпродзержинського річкового порту прибула вантажна баржа з першою партією обладнання для будівництва у ВАТ «Дніпровський металургійний комбінат ім. Дзержинського» (ДМКД, Дніпродзержинськ) унікальної газогенераторної станції. Про це повідомили в інформаційній службі ДМКД.

У будівництво газогенераторної станції на ДМКД корпорацією ІСД інвестуватиметься близько 300 млн дол. США.

Станція базуватиметься на обладнанні японського виробництва, генеруючи електроенергію та пару за рахунок використання відходів виробництва — утилізації доменних, конвертерних та коксових газів, що матиме вагоме екологічне значення. На першому етапі будівництва потужність станції сягатиме 150 МВт, з введенням другого генератору — 300 МВт.

Тепло від станції може подаватися на потреби міста з перспективою відновлення і гарячого водопостачання правобережжя Дніпродзержинська та значного здешевлення вартості теплофікації.

Орієнтовно станція має бути введена в експлуатацію за 2,5 роки.

Інвестиційною програмою корпорації ІСД паралельно із спорудження генераторної станції передбачено будівництво на ДМКД третього конвертера та доменної печі №4. Розробка нової доменної печі ДМКД проведена за участі провідних спеціалістів комбінату, компанії «Пауль Вюрт», інституту «ДІПРОсталь». Компанія «Пауль Вюрт» вперше виступатиме партнером комбінату у будівництві доменного агрегату, і корпорацією «Індустріальний Союз Донбасу» прийняте рішення про максимальне використання на новій ДП цілої низки нових технічних рішень та розробок компанії, зокрема, проект передбачає використання пиловугільного палива, газоочисних пристроїв, аспіраційної системи.

Довідка: ВАТ «Дніпровський металургійний комбінат імені Дзержинського» входить до числа шести провідних металургійних комбінатів України за випуском металопродукції. Підприємство засноване у 1889 році, з 1997 р. — відкрите акціонерне товариство. 98,8% акцій підприємства належать Корпорації Індустріальний Союз Донбасу».
Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
45
стихійних сміттєзвалищ ліквідували у Дніпрі за 2022 рік

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте