Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Чт, 23 травня 2024
16:48

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У Дніпрі для мешканців і переселенців провели безкоштовну екскурсію до Бібліотеки української діаспори імені Джона Маккейна

|«« «« »» »»|

У Дніпрі для переселенців і містян провели чергову безкоштовну екскурсію. Цього разу — до Бібліотеки української діаспори імені Джона Маккейна.

Учасників екскурсії ознайомили з бібліотекою, а також показали фільм «Чорний ворон» за книгою українського письменника Василя Шкляра. Фільм про незламність українського народу та волю до свободи, про повстанські війни патріотів України проти радянських окупантів у період 20-х років минулого століття, які відбувались у Холодному Яру.

«Такі заходи є важливими. Вони розвивають патріотизм у громадян. Цього разу зібралася група із близько 40-ка осіб. Охочих потрапити на таку екскурсію досить багато, тому плануємо організувати її ще. А загалом від таких безкоштовних екскурсій містом отримуємо гарний відгук від людей. Тому формуватимемо нові пропозиції щодо проведення подібних заходів і надалі», — розповіла начальниця Туристичного інформаційного центру Ольга Стасенко.

Водночас завідувач відділу Бібліотеки української діаспори імені Джона Маккейна Віталій Кучеренко зазначив:

«Серед іншого розповіли слухачам про історію виникнення цієї бібліотеки, тих людей, які долучилися до її створення. Звісно, родзинка заходу — це фільм «Чорний ворон» і відеовітання до учасників екскурсії від автора однойменної книги, за мотивами якої знято фільм, Василя Шкляра. Такі фільми, зокрема у нинішні нелегкі часи для нашої країни, є вкрай важливими для перегляду».

Gorod.dp.ua на Facebook.

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
45
стихійних сміттєзвалищ ліквідували у Дніпрі за 2022 рік

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті