Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Чт, 30 травня 2024
05:47

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Доведеться заплатити до 5100 грн: за що можуть оштрафувати власників тварин в Україні

Доведеться заплатити до 5100 грн: за що можуть оштрафувати власників тварин в Україні

Останніми роками в Україні посилили відповідальність для власників тварин та передбачили багато змін, що захищають тварин від жорстокого поводження. Тепер з чотирилапими заборонено жебракувати, використовувати їх для фотографій з туристами та багато іншого.

За порушення зоозахисного закону №2351 передбачені також штрафи, адміністративна й кримінальна відповідальність.

Небезпечні породи

В Україні затвердили перелік небезпечних порід собак – це різні види вівчарок, бульдоги, вовкодави, добермани, доги, мастифи, ротвейлери та інші сторожові й мисливські породи, а також метиси всіх цих порід.

При утриманні такої собаки, власники мають укласти договір обов'язкового страхування відповідальності за шкоду, яку тварина може заподіяти іншим. Відповідно, собак потрібно обов’язково вигулювати в повідцю та наморднику. За порушення – штраф від 170 до 340 грн, для посадовців – від 340 до 850 грн. За повторне порушення доведеться заплатити 340-510 грн, а посадовцям – від 510 до 1020 грн.

Вигул в спеціалізованих місцях

Законодавство передбачає, що вигулювати собак потрібно у спеціально відведених для цього місцях. Якщо тварина гуляє поза такою територією, власнику загрожує штраф від 170 до 340 гривень. Якщо порушення повторюється – до 510 гривень.

Прибирання фекалій

Екскременти після вигулу собак часто ставали предметом суперечок між громадянами. Зараз це питання врегулювали законодавчо – хто опікується собакою та вигулює її, той і має прибрати за нею фекалії. За порушення передбачено штраф від 170 до 340 гривень, і до 510 грн – за повторення ситуації.

Шкода третім особам

Якщо тварина заподіяла шкоду майну чи напала на іншу людину, власник теж відповідатиме перед законом. За це передбачений штраф від 3400 до 5100 грн із конфіскацією тварини.

Жорстоке поводження з тваринами

Залишати тварину на прив’язі довжиною до 10 метрів, на спеці чи в холоді, в місцях скупчення людей, прив’язувати до автомобілів, залишати зачиненою в салоні, побиття та інші види знущання з тварин передбачена відповідальність.

Залежно від вчиненої шкоди, це може бути штраф від 3400 до 8500 грн або адміністративний арешт до 15 діб. За жорстоке поводження тварину можуть забрати у власника. Не можна також поширювати заклики до насильства над чотирилапими – за це можуть відправити в тюрму до 3 років, якщо дії вчинені в присутності дітей – до 5 років, за особливу жорстокість – до 8 років.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  В Україні з липня планують збільшити вартість бензину та дизелю (12)

•  Суд зобов’язав мерію Дніпра зберегти історичну будівлю Палацу профілактики (12)

•  Метрополітен Дніпра проведе консультації з підрядниками для добудови 3 станцій (11)

•  Відео моменту: у Дніпрі на проспекті Яворницького чоловік нападав на жінок та бив їх, постраждали щонайменше троє (8)

•  Стеллу «Дніпро» знесуть, проте нову встановлювати не будуть. Чому? (7)

•  На Дніпропетровщині в наслідок аварії за участю «ЗАЗ» та «Daewoo» є загиблий та постраждалі (5)

•  До України повертається пил з Сахари (5)

•  Випадково знайшов у посадці артефакт бронзової доби. Історик передав музею на Дніпропетровщині дві археологічні пам’ятки (5)

•  У Дніпрі відкрився вечірній базар у дворі старого цирку біля Центрального ринку «Озерка» (5)

•  Відео моменту ДТП: у Дніпрі на кільці на Набережній Перемоги BMW перекинувся декілька разів та зніс стовп (5)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
110
років готелю «Асторія»

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті