Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
пн, 29 апреля 2024
14:15

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Днепровский Дом искусств приглашает на открытие новой выставки

|«« «« »» »»|

Сегодня, 25 мая, в 17.00 в Доме искусств (ул. Философская, 23) откроется персональная выставка графики и акварелей Бориса Романова «Мой Шевченко».

Автор выставки Борис Романов – вынужденный переселенец, из-за войны с россией вынужденный покинуть родной для него Северодонецк. Его вторым домом стал Днепр. И именно в нашем городе он представляет экспозицию, над которой работал не один год.

Тема творчества Кобзаря – одна из любимых в творчестве этого художника и графика. Символично, что его выставка будет открыта в дни, когда в Украине отмечают 161-ю годовщину перезахоронения Тараса Шевченко. Кстати, многие отмечают удивительное внешнее сходство Бориса Романова с Тарасом Шевченко!

Вместе с этой темой на выставке будут представлены и совершенно новые работы мастера, созданные им за последний месяц в Днепре и посвященные нашему городу.

Вот что о новой выставке Городскому сайту любезно рассказала арт-директор Днепровского Дома искусств Валентина Владимировна Слобода:

«Образ Тараса Шевченка багато років надихає митців на відтворення його особистості та його поетичного світу засобами мистецтва. Представники реалізму, модернізму, авангарду, постмодернізму по різному трактували образ Великого Кобзаря. Маємо і розмаїту Шевченкіану у творчості художників нашого краю, які не раз демонстрували свої твори у Дніпровському Будинку мистецтв.

І в ці дні річниці перепоховання праху Тараса Шевченка на Чернечій горі ми запрошуємо шанувальників до Будинку мистецтв, де 25 травня 2022 року о 17.00 відбудеться відкриття персональної виставки Бориса Романова «Мій Шевченко». Автор виставки - художник, графік, майстер екслібриса із Сєвєродонецька, що вимушений із-за війни переїхати до Дніпра. Борис Миколайович – член Національної спілки художників України, у творчому доробку якого є понад 400 графічних мініатюр.

Особливе місце серед екслібрисів сєверодонецького художника посідають знаки, присвячені Тарасові Шевченку. Такі мініатюри автора зберігаються і у Національному музеї Т. Г. Шевченка, Національному музеї літератури України і Музеї книги і друкарства у Києві, в Музеї Кобзаря у Черкасах, Музеї Т. Г. Шевченка у Пекіні, Міжнародному центрі екслібриса (м. Сент-Ніклас, Бельгія), Брунейському музеї графічного мистецтва (Італія), а також у багатьох приватних колекціях в Україні та за її межами. Він – лауреат і дипломант багатьох міжнародних конкурсів та виставок екслібрисів.

В експозиції відвідувачі зможуть побачити яскраві книжкові знаки Бориса Миколайовича із серії «Мій Шевченко» та акварелі із серії «Дніпровські замальовки», створені за останній місяць перебування художника в Дніпрі. Поряд з творами Б.Романова будуть експонуватись і творчі роботи, створені художниками нашого міста на пленері біля пам’ятника Тарасові Шевченку на Монастирському острові цими днями. Виставку можна буде оглянути щодня, окрім неділі та понеділка».

Фото и репродукции предоставлены Валентиной Слободой.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Читайте также:

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  «Купатись заборонено»: пляжного сезону у Дніпрі не буде (15)

•  У Дніпрі на Запорізькому шосе біля Епіцентру замість зеленої зони може з’явитися додаткова парковка (15)

•  У Дніпрі з'явився перший ідеальний двір (14)

•  У Дніпрі затримали 19-річну жінку, яка вирішила продати свого дворічного сина за мільйон гривень (10)

•  У Дніпрі на Набережній Січеславській продовжують будувати дуже яскравий комплекс (10)

•  До Дніпра вже їдуть трамваї з Німеччини (10)

•  У Дніпрі на проспекті Богдана Хмельницького біля ТРЦ Terra фура DAF на смерть переїхала жінку: відео моменту ДТП (9)

•  На Орелі браконьєр наловив червонокнижних карасів (8)

•  15 років за ґратами проведе зрадник, який наводив російські ракети на Придніпровську ТЕС і «полював» за системами ППО (7)

•  На вже збудований водогон Хортиця - Марганець хочуть витратити ще 2 мільярди гривень (5)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
16,9
млрд грн - бюджет Днепра на 2024 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте