Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
чт, 10 октября 2024
03:22

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Открытое письмо Министру Минпромполитики Украины Новицкому В.С.

Открытое письмо Министру Минпромполитики Украины Новицкому В.С.
phl.ua
Шановний пане Міністр!

Колектив ДП "Укрметалургізотоп" стривожений украй напруженою обстановкою, що створилася навколо нашого підприємства. Нагадаємо, що 25.12.2007 р. Ви підписали наказ № 725 про досудову санацію підприємства згідно "Плану досудової санації", погодженому Мінпромполітики України і Фондом державного майна України. Основною метою досудової санації є зменшення в кілька разів загальнозаводських витрат, ліквідація збитків підприємства і перехід його в Міністерство України з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи (МНС України). Підприємство виконало усі технічні заходи, передбачені цим планом, за рахунок власних коштів і понесло витрати близько 300 тисяч гривень.

У 2009 році Мінпромполітики України в особі Вашого заступника Севернюка В.В. і заступника директора Департаменту металургійної і гірничорудної промисловості Салія І.В. різко змінює своє рішення: замість відчуження частини майна підприємства і його фінансової реструктуризації, що є завершальним етапом досудової санації, пропонується приєднати ДП "Укрметалургізотоп" до Національного науково-дослідного інституту промислової безпеки та охорони праці (ННДІПБОП), що входить до складу Державного Комітету України з промислової безпеки, охорони праці та гірничого нагляду.

Пане Міністр, колектив ДП "Укрметалургізотоп" неодноразово звертався до Вас із проханням не приєднувати наше підприємство до цього інституту в зв'язку з відсутністю обсягів робіт з напрямків діяльності підприємства і перспектив їх появлення в його складі. Мінпромполітики України пропонує ДП "Укрметалургізотоп" розширення обсягу робіт в складі вище названого інституту за рахунок проведення радіаційного контролю на робочих місцях і на промислових підприємствах. ДП "Укрметалургізотоп" понад тридцяти років виконувало ці роботи, однак в останні десять років ситуація різко змінилася тому що практично всі підприємства гірничо-металургійного комплексу проводять радіаційний контроль самостійно. В зв’язку з цим складно навіть уявити з якими підприємствами на Україні, більш того в гірничодобувній промисловості можливо укласти договори по радіаційному контролю в необхідних обсягах.

У листі директора ННДІПБОП Шульги Ю.І., адресованому в Дніпропетровський Обком профспілок працівників металургійної і гірничодобувної промисловості України (підготовленому тим же Саліем І.В., до речі, нині співробітником цього інституту) додатково до радіаційного контролю планується виготовлення підприємством дозиметричних і радіометричних приладів. Як би добродії Шульга і Салій хоч приблизно знали попит та пропозиції в Україні на ці прилади, технологію їх виготовлення та відсутність технічного парку підприємства для її забезпечення, то вони б зрозуміли, що ця пропозиція нереальна.

Мінпромполітики України і названий інститут буквально "штурмують" місцеві органи самоврядування Дніпропетровської області з проханням дати згоду на включення нашого підприємства до складу цього інституту. Колектив ДП "Укрметалургізотоп" упевнений, що метою такого "штурму" є захоплення підприємства для наступної його приватизації.

Пане Міністр, не давши можливості закінчити процес досудової санації підприємства Ви його зробили фактично банкрутом. Ви звільнили директора ДП "Укрметалургізотоп" Спасова І.Г. перш за все тому, що він направляв усі свої зусилля на порятунок підприємства, шляхом входження його до складу МНС України. Ви його звільнили, не погодивши свої дії з Дніпропетровською Облдержадміністрацією. Ви так поспішали, пан Міністр, що в наказі про його звільнення навіть неправильно вказали найменування підприємства. Ми розуміємо: він Вам заважав.

Шановний пане Міністр, ми віримо, що розум не дозволить Вам знищити наше підприємство і позбавити державу стратегічного партнера в сфері обертання радіоактивних джерел.

Колектив ДП "Укрметалургізотоп" вимагає негайно припинити всякі дії по передачі підприємства інституту та Мінпромполітики України дати згоду на включення ДП "Укрметалургізотоп" до складу МНС України.

З повагою, трудовий колектив ДП "Укрметалургізотоп".

Gorod.dp.ua на Facebook.


Agatta  (13.10.09 11:35): да никаких денег не просят - просто выжить пытаются...хотя тон письма немного...видно довели уже людей Ответить | С цитатой
polo  (13.10.09 09:22): Просят денег Ответить | С цитатой
polo  (13.10.09 09:21): Підприємство виконало усі технічні заходи, передбачені цим планом, за рахунок власних коштів і понесло витрати близько 300 тисяч гривень. Ответить | С цитатой
фяка  (12.10.09 22:16): А по-русски нельзя было написать? Влом читать! Или хотя бы не жирным шрифтом, чтобы глаза не резало? Ответить | С цитатой
1
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
95
лет театру ДрамиКом

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте