У Дніпрі працівники благодійного фонду “Їжа життя” щоденно готують більше двох тисяч порцій гарячого обіду та безкоштовно годують жителів міста, яким це необхідно, переселенців та військовослужбовців.
Обіди починають готувати зранку на території фонду, потім розвозять їх у 29 точок по місту.
Страви готують на вулиці, на дровах, в казанах на 330 літрів.
Кухар Євген каже: продуктів витрачається багато.
"Сьогодні в меню першою стравою гороховий суп, його буде 550 літрів. Гороху йде 60 кг, моркви 70 кг, капусти 60 кг, томатної пасти вісім кг, зелені чотири кг, олії вісім літрів. Цукор та сіль, приблизно, 10 кг. Більше двох кілограмів одних спецій", - розповідає кухар.
Смажений сир для другої страви.
До обіду подають хліб, який випікають на місці, за бездріжджовим рецептом.
В день випікають 15 буханок. Вага однієї хлібини майже 10 кілограм.
Голова правління благодійного фонду "Їжа життя" Дніпро Юрій Варама зазначає: щодня на покупку продуктів витрачається близько 140 тисяч гривень. За 42 дні повномасштабної війни Росії проти України приготували більше 60 тисяч порцій.
Щодня до фонду приходять сотні людей, аби допомогти з готуванням.
"Звичайні громадяни, щодня щось привозять, хтось декілька кілограмів крупи, хтось картоплю, хтось мішок муки. Я не розумію звідки в нас така велика кількість людей з великим серцем, які бачать нашу діяльність і переводять кошти на наші рахунки. Тільки завдяки цьому ми маємо можливість годувати нужденних", - розповідає Юрій Варама.
Голова правління благодійного фонду говорить: готує 15 кухарів – три команди по п’ять чоловік. Ще близько сотні людей приходить на допомогу — нарізати, мити посуд тощо.
Готують щодня з 8:00 до 12:00.
За його словами, надалі у Дніпрі планують готувати по п'ять тисяч порцій щодня, бо кількість переселенців в місті зростає.
Автор: Аліна Горбань, фото:Анастасія Галасюк
Gorod`ській дозор | |
Фоторепортажі та галереї | |
Відео | |
Інтерв`ю | |
Блоги | |
Новини компаній | |
Повідомити новину! | |
Погода | |
Архів новин |