Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Чт, 16 травня 2024
01:03

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Інспекція з питань праці ДМР розказала, як діяти, якщо підприємство не виплачує зарплатню

Інспекція з питань праці ДМР розказала, як діяти, якщо підприємство не виплачує зарплатню

У Дніпрі загальна заборгованість з виплати заробітної плати становить понад 300 мільйонів гривень. Стабільно великі борги перед працівниками має Південний машинобудівний завод (це близько 160-170 мільйонів), підприємства-банкрути та підприємства, які мають проблеми з контрагентами. Інспекція з питань праці веде постійну роз’яснювальну роботу з боржниками та з’ясовує причину.

«Якщо заробітна плата не виплачується через господарську діяльність, то це стаття Кримінального кодексу, адже є відповідальність за те, що гроші, які надходять на рахунок підприємства, не йдуть на виплату заробітної плати. Про такі підприємства ми інформуємо відповідні органи. Близько 20 підприємств вийшли з переліку боржників протягом цього року», – розповіла начальниця інспекції з питань праці та зайнятості населення ДМР Тетяна Янушкевич.

Протягом 2021 року 1065 підприємств та 790 фізичних осіб-підприємців підвищили розмір заробітної плати працівникам.

За словами Тетяни Янушкевич, декотрі до цього нараховували зарплатню нижче законодавчо встановленого мінімуму. Ситуація змінилась після того, як втрутилась інспекція.

«Інспекція з питань праці також допомагає безробітним людям, консультує їх, є можливість залучити до оплачуваних громадських робіт. Цьогоріч на це в бюджеті міста передбачено 1 мільйон 600 тисяч», – додала Тетяна Янушкевич.
До інспекції з питань праці можна звернутись за адресою: вул. Старокозацька, 52, кабінет 360. Графік роботи: пн-чт 9:00-18.00, пт 9:00-16:45, обідня перерва 13:00-13:45. Або написати на електронну пошту [email protected] чи у Facebook

Gorod.dp.ua на Facebook.


нудный  (07.12.21 16:02): прочитал статью - о том как действовать в статье ни слова Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
100
дворів запланували відремонтувати у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті