Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
сб, 27 апреля 2024
15:02

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Какие лекарства предоставят в Днепре больным шизофренией?

Какие лекарства предоставят в Днепре больным шизофренией?

По оценкам исследователей, во всем мире 4-6 человек из 1000 больны шизофренией.

Обычно шизофрения ведет к распаду процессов мышления и эмоциональных реакций. Такие пациенты нуждаются в пожизненной поддерживающей терапии. Большинство пациентов могут лечиться амбулаторно, получая необходимые медикаменты бесплатно или с небольшой доплатой по программе реимбурсации.

Какие медикаменты больные шизофренией могут в Днепре получить безоплатно по программе «Доступные лекарства»?

Об этом Городскому сайту расскажет Наталья БУДЯК – директор Восточного межрегионального департамента Национальной Службы здоровья Украины.


- Нещодавно до Реєстру лікарських засобів, що підпадають під програму «Доступні ліки» (реімбурсацію), додалися препарати для лікування розладів психіки та поведінки. Що це за препарати?

- З 1 жовтня 2021 року люди з епілепсією, розладами психіки та поведінки можуть отримувати лікарські засоби безоплатно або з незначною доплатою у рамках програми “Доступні ліки”. В програму реімбурсації включені ліки для лікування діагнозів «Шизофренія, шизотипові стани та маревні розлади», «Розлади настрою [афективні розлади]», «Невротичні, пов'язані зі стресом та соматоформні розлади» - це основні діагнози, які має більшість пацієнтів із психічними розладами.   До реєстру додали 57 препаратів, з них 18 - повністю безоплатні. Назву препаратів та суму доплати можна перевірити тут.

- Як можна отримати ліки за програмою?

- Електронний рецепт на потрібні ліки пацієнту із епілепсією, невротичними розладами може виписати невролог або психіатр; пацієнту із розладами психіки та поведінки – психіатр. Якщо пацієнт/пацієнтка не має лікуючого невролога, електронне направлення до такого спеціаліста можна отримати у сімейного лікаря. До психіатра направлення не потрібне. Лікар складає індивідуальний план лікування, який обов’язково має бути внесеним в Електронну систему охорони здоров’я. В індивідуальному плані лікар –невролог або психіатр  (в залежності від захворювання) фіксує встановлений діагноз пацієнта та призначення відповідних ліків. На основі індивідуального плану лікування формуються електронні рецепти.

Далі пацієнт/пацієнтка обирає будь-яку аптеку, яка має договір з НСЗУ за напрямком реімбурсації ліків від розладів психіки поведінки та епілепсії. В аптеці потрібно надати електронний рецепт або надати код Підтвердження та отримати призначений препарат.

Перелік аптек, які мають договір с НСЗУ, можна знайти на сайті nszu.gov.ua в розділі Е-дані. Щоб побачити відповідні аптеки, треба зайти у вкладку «Електронна карта місць відпуску е-рецептів». Далі у переліку фільтрів ліворуч обрати Дніпропетровську область, нижче уточнити своє місто чи село, а в розділі «Тип договору» натиснути галочку біля пункту «Розлади поведінки і психіки та епілепсія». В нашій області 714 місць відпуску лікарських засобів за такими рецептами.

- Наскільки активно пацієнти в Дніпропетровській області користуються програмою «Доступні ліки»?

За 2021 рік в нашій області виписано 1,15 млн, погашено 955 855 рецептів. Аптечні заклади отримали відшкодування у розмірі 97,8 млн грн. Всього за даними Електронної системи охорони здоров’я з 2019 року в області отримали рецепти 261 тис.пацієнтів. За цей рік до програми приєдналися майже 44 тис нових пацієнтів.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Ч  (11.11.21 23:46): У Цоя, есть хорошая песня, с припевом : "Мама, мы все тяжело больны! Мама, мы все сошли с ума!"
По теме - реально, психически больных, в десятки раз больше официальной статистики. Многие не обращаются, многие не лечатся, а много тех кто отъехал, но окружающие люди не реагируют на необратимые процессы. Большинство граждан можно вернуть к нормальной жизни, если рядом вовремя окажутся нормальные люди.
Ответить | С цитатой | Обсуждение: 1
Корвус Нигер  (11.11.21 19:29): А создана ли в стране хоть одна койка в больнице где больной может получать помощь в лечении от ковида и шизы одновременно? Ответить | С цитатой
бывший шизофреник  (11.11.21 19:21): А можно мне побольше!? Ответить | С цитатой | Обсуждение: 1
1
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  «Купатись заборонено»: пляжного сезону у Дніпрі не буде (14)

•  У Дніпрі на Запорізькому шосе біля Епіцентру замість зеленої зони може з’явитися додаткова парковка (12)

•  У Дніпрі з'явився перший ідеальний двір (11)

•  У Дніпрі затримали 19-річну жінку, яка вирішила продати свого дворічного сина за мільйон гривень (10)

•  До Дніпра вже їдуть трамваї з Німеччини (10)

•  У Дніпрі на проспекті Богдана Хмельницького біля ТРЦ Terra фура DAF на смерть переїхала жінку: відео моменту ДТП (9)

•  У Дніпрі на Набережній Січеславській продовжують будувати дуже яскравий комплекс (9)

•  На Орелі браконьєр наловив червонокнижних карасів (8)

•  15 років за ґратами проведе зрадник, який наводив російські ракети на Придніпровську ТЕС і «полював» за системами ППО (7)

•  На вже збудований водогон Хортиця - Марганець хочуть витратити ще 2 мільярди гривень (5)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
74
детские и спортивные площадки отремонтируют в 2023 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте