Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 18 травня 2024
19:58

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Депутат міськради від Блоку Лазаренка погрожує католикам міста

Депутат міськради від Блоку Лазаренка погрожує католикам міста
Вранці 20 серпня католики Дніпропетровська розпочали приготування у храмі св. Йосипа до визначної урочистості — 29 серпня має відбутися освячення храму єпископом Харківсько-Запорізьким Мар'яном Бучеком. Невдовзі біля храму з'явилися невідомі особи, які назвалися представниками "Dugsbery", і наказали залишити приміщення. Парафіяни відмовилися, пояснивши це тим, що знаходяться у своєму храмі й будуть слухатися лише настоятеля парафії. Незнайомці поїхали, пообіцявши звернутися до правоохоронних структур.

Близько 11 години вони повернулися разом з заступником керівника дільничних інспекторів Кіровського райвідділу УМВС. Останній, ознайомившись з рішеннями господарського суду та апеляційного суду, пояснив представникам "Dugsbery", що їх право власності скасоване судом і парафіяни законно прибирають приміщення храму.

Це викликало великий спротив і агресію з боку представників "Dugsbery". Один з них, який називав себе то керівником охоронної фірми, то представником корпорації, погрожував прислати 20 своїх хлопців, які б зі всім розібралися. Пізніше його вдалося ідентифікувати. Ним виявився Хмєлєвський Олександр Йосипович, депутат міської ради Дніпропетровська від Блоку Лазаренка та директор охоронної фірми "Тайфун". Поведінка депутата міськради, який має захищати міську громаду, суперечить здоровому глузду. Побачивши, що в дверях храму є ключ, він підбіг і зачинив у храмі парафіян і настоятеля парафії, які перебували всередині. Лише після розмови з міліціонерами ключ було повернуто і двері відчинено.

Олександр Хмєлєвський та інші представники "Dugsbery" аргументували свої дії тим, що право власності зареєстровано за ними. І поки МБТІ Дніпропетровськ не зареєструє його за парафією, парафія не може користуватися храмом. У відповідь на це заступник начальника Кіровського райвідділу УМВС вкотре наголосив: "Ваше право власності скасоване судом", — і попросив залишити територію. МБТІ виконує лише формальну функцію реєстратора, тоді як рішення суду має силу закону.

На погрози "прислати 20 охоронців Dugsbery" правоохоронці відповіли ввічливо і зрозуміло: "Їх всіх заберуть до райвідділу і там розберуться". Дії представників міліції викликають повагу. Вони діють професійно, оберігають правопорядок та захищають парафіян від агресивно-налаштованих представників "Dugsbery". Від того як ситуація почала загострюватися на місці подій перебуває патруль міліції.

Зустрівшись з черговою агресією представників "Dugsbery" парафіяни вирішили цілодобово перебувати в храмі, щоб вберегти його від можливих провокацій та подальшої наруги.

Gorod.dp.ua на Facebook.


ZORG  (21.08.09 11:13): Человеческая вера всегда сильнее жадности и подлости, главное быть крепкими духом и искренними в сердце!!! Відповісти | З цитатою
Elena  (21.08.09 04:21): Мышка! Спасибо Вам за поддержку! Я-католичка, я пришла к костелу впервые в 1990 году, я везла в коляске дочь, которой тогда был годик. Сейчас моей дочери 20 лет... Вот можете себе представить, сколько лет мы ждем, чтобы святой дом вновь стал храмом? Спасибо Вам и всем тем, кто поддерживал нас все эти годы. Спасибо всем, кто живет по совести в это страшное время! Храни Господь Вас и Ваши семьи! Відповісти | З цитатою
Михаил  (20.08.09 21:58): В этом случае считаю необходимым подчеркнуть, что есть в нашей стране честные милиционеры, которые, не смотря на нищенскую зарплату, и не боясь всяких продажных депутатов, действительно защищают права граждан, а не комерчиские интересы. Большое им за это спасибо . Відповісти | З цитатою
()()  (20.08.09 21:39): !!!,присоединяюсь! Відповісти | З цитатою
ППП  (20.08.09 21:38): Ага, вот. Відповісти | З цитатою
!!!  (20.08.09 21:31): Храмы-верующим! Тюрьмы - ворам и бандитам! Відповісти | З цитатою
didaio  (20.08.09 20:55): Raider071, не треба маніпулювати громадською свідомістю. Сьогодні Даґзбері на вимогу представників міліції не змогла пред’явити оригінал реєстрації права власності. Представники Даґзбері чинили опір правоохоронцям, по-хамські поводилися з ними. Це означає, що правда не на їхньому боці, бо тим, хто у правді, нема чого лякатися. А на очі даґзберят сьогодні страшно було дивитися.

Госп.суд постановив повернути будівлю костелу з ЧУЖОГО НЕЗАКОННОГО володіння (тобто, Даґзбері незаконно володіла чужим майном) та визнати право власності за католицькою парафією. Всі свої аргументи Ви виклали в апеляційному суді, які знайшов їх безпідставними.

В Україні немає прецедентного права, тому не треба казати про перегляд історичної частини міста.

Схаменіться! Обласний бюджет не отримав ні копійки за цю будівлю, ви 10 років витягали з Божого дому кошти, то подякуйте Йому за Його милосердя і покайтеся. Відкрийте свої очі, засліплене жагою багатства і побачте любов.
Відповісти | З цитатою
Мышка  (20.08.09 19:12): Я православная христианка. Я желаю победы нашим днепропетровским католикам в их нелегкой борьбе с мракобесием господина Лазаренко, который поднял руку на христианскую святыню. Креста на Вас нет, побойтесь бога! Бог у нас один! Призываю всех: придите в храм, посмотрите на чудо. На стенах, которые остались без кровли, стали проявляться лики святых. Росписи относятся к 18 веку. Вандалы разрушили купол костела, который тоже был расписан фресками. Это варварство, цинизм высшей степени! Відповісти | З цитатою
Одесса  (20.08.09 18:58): Обидно, что недвижимость уходит от Лазаренко. Так и универмаг могут забрать у него и ещё несколько центральных домов. Ведь почти половина центральной части - собственность этого панамского джентльмена. Не говоря уже о других прилежащих улицах. Відповісти | З цитатою
михалыч  (20.08.09 18:44): хапай кто что может- скоро выборы.сво..чи Відповісти | З цитатою
1 2
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
54
довгожителя проживає на Дніпропетровщині. 47 жінок та 7 чоловіків, які відзначили своє 100-річчя.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті