Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Вт, 14 травня 2024
05:34

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У Дніпрі співробітник СІЗО вимагав хабарі та постачав наркотики ув’язненим

|«« «« »» »»|

Служба безпеки України викрила посадовця однієї з пенітенціарних установ Дніпропетровської області, який систематично вимагав хабарі та продавав наркотики засудженим.

За даними слідства, зловмисник регулярно вимагав гроші від родичів ув’язнених за більш комфортні умови перебування у в’язниці та можливість користування забороненими речами.

Крім того, посадовець створив канал постачання наркотиків.

Він систематично проносив на режимну територію та передавав ув’язненим наркотичні та психотропні речовини. Слідством навіть встановлені факти неодноразового збуту наркотиків наркозалежним мешканцям регіону.

Під час проведення 12 санкціонованих обшуків за місцями проживання, у робочому кабінеті та в автомобілях фігуранта справи правоохоронці вилучили:

- 5 тисяч доларів США та 100 тисяч гривень – гроші, ймовірно отримані від злочинної діяльності;

- банківські картки та мобільні телефони;

- згортки наркотичних речовин, підготовлених до збуту.

Наразі посадовця установи затримано в порядку ст. 208 КПК України.

В рамках кримінального провадження йому повідомлено про підозру за ч.3 ст. 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів), а також планується повідомлення про підозру за ч.3 ст.368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Тривають слідчі дії для встановлення інших осіб, у тому числі діючих співробітників пенітенціарної установи, імовірно причетних до злочинних дій.

Викриття протиправної діяльності проводилось спільно з Територіальним управлінням Державного бюро розслідувань, розташованим у м. Полтава, під процесуальним керівництвом Дніпропетровської обласної прокуратури.

Gorod.dp.ua на Facebook.


.  (30.06.21 00:02): что нового узнали?
это норма в нашей стране и обществе
Відповісти | З цитатою
Дуся  (29.06.21 19:15): Их надо в общую камеру садить, а не в камеры для своих - тогда сотрудники СИЗО не будут нарушать свои полномочия. Відповісти | З цитатою
Днепр_2  (29.06.21 15:34): То бишь, лично кум организовал поставку наркоты в собственное учреждение?
Во времена пошли.
Как там у Галича?
"Кум докушал огурец,
и промолвил с мукою,
оказался наш отец,
не отцом, а ***.
Відповісти | З цитатою
cahbe  (29.06.21 15:11): Я чёт думал что у них это в функциональных обязаностях прописано, а оказывается незаконно... Видать не поделился. Відповісти | З цитатою
234234  (29.06.21 14:52): мента звали Толик? Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
100
дворів запланували відремонтувати у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті