Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
чт, 28 марта 2024
13:25

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Днепропетровский художественный музей готовится к Ночи музеев и новой выставке

Днепропетровский художественный музей готовится к Ночи музеев и новой выставке

В этом музее по ул. Шевченко, 21 завтра, 14-го мая откроют персональную выставку Остапа Патыка, а в субботу, 15 мая будут удивлять особой программой Ночи музеев.

Всех любителей яркой живописи в Художественном музее ждут 14 мая в 10-30 на открытии новой персональной выставки Остапа Патыка «Нюансы и контрасты».

Остап – львовский художник и архитектор. Кроме живописи, его главным увлечением являются путешествия. Краски и впечатления от знакомства с удивительными уголками Украины и мира легли в основу 60 картин, которые и будут продемонстрированы на этой выставке.

О ней и авторе в Художественном музее рассказывают следующее:

«З 14-го травня в Дніпропетровському художньому музеї відкривається виставка творів живопису Остапа Патика «Нюанси і контрасти».

Художник веде активний спосіб життя, любить мандрувати Україною та зарубіжжям. Безумовно, враження і відчуття від мандрів мають вплив на його роботи. Атмосфера різних міст, мальовничі ландшафти знаходять відбиток в композиціях і образах живописця.

Сфера зацікавлень майстра - натурне малярство, дизайн архітектурного середовища. На виставці буде представлено близько 60 творів живопису художника. Його работи зберігаються у фондах Міністерства культури України, Національного музею у Львові, Львівської галереї мистецтв, відомих музеях, галереях і приватних колекціях України, Німеччини, Бельгії, Франції, Іспанії та інших країн.

Остап Патик - живописець, доцент кафедри дизайну Національного лісотехнічного університету України, Заслужений діяч мистецтв України. Народився 1964 року у Львові. В 1983 р. закінчив Львівське училище прикладного мистецтва ім. І. Труша, а в 1995 р. Львівську академію мистецтв. Митець бере участь у вітчизняних та міжнародних виставкових проєктах, заходах, акціях, активно організовує мистецькі пленери».

Выставка Остапа Патыка будет экспонироваться до 13 июня.

А в субботу, 15 и 16 мая всех днепрян ждет особый сюрприз в Художественном музее в честь Международного дня музеев. В эти два дня все музейные экспозиции можно будет осмотреть по единому билету со скидкой, о чем сообщают следующее:

«З нагоди Міжнародного Дня музеїв та Дня Європи 15 та 16 травня 2021 року Дніпропетровський художній музей пропонує відвідати всі музейні експозиції та виставки за ЄДИНИМ музейним квитком зі ЗНИЖКОЮ 50% від звичайної вартості:

дорослі – 30 грн;

студенти, школярі, пенсіонери – 20 грн.

Запрошуємо відвідати:

виставку художньої фотографії румунського фотографа Соріна Онішора «MADE IN ROMANIA. Румунія. Місця. Люди»;

виставку творів живопису львівського майстра Остапа Патика «Нюанси та контрасти»;

зали основної експозиції «Західноєвропейське та вітчизняне мистецтво XVIII – поч. XX ст.».

Всі виставки будуть відкриті для самостійного відвідування за графіком роботи музею: 10:30 - 17:30, каса до 17:00, санітарна перерва 13:00 - 13:30

Окрім можливості відвідати постійну експозицію музею та тимчасові виставки 15-16 травня за спеціальним квитком вихідного дня, ми підготували для вас заходи 18-19 травня:

18 травня о 16:00 - online презентація оновленої експозиції зали «Українського сакрального мистецтва XVIII – поч. XІX ст.» на музейній сторінці у Facebook. Захід проведуть куратори проєкту, мистецтвознавці Сергій Несмачний та Ігор Труш.

19 травня о 14:00 - offline лекція до 150-річчя до Дня народження М.І. Сапожникова. Арт-проект «Час»: унікальний портрет Віри Холодної пензля Михайла Сапожникова (із зібрання ДХМ); показ архівної кінострічки «Життя за життя». Реж. Євген Бауер, за участі зірки німого екрану Віри Холодної (1916). Кураторка Ірина Мазуренко».

Количество мест на онлайн-лекцию ограничена, телефоны для регистрации и справок (056) 746-26-80 (095) 59-09-277

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
8000
грн в месяц – минимальная зарплата с апреля 2024 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте