Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
пт, 29 марта 2024
10:51

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Велодень в Днепре в этом году все-таки состоится!

Велодень в Днепре в этом году все-таки состоится!

Но праздник всех любителей велосипедов пройдет без прежде традиционных объятий, рукопожатий и поцелуев.

Вот уже несколько лет подряд в Днепре весной проводился грандиозный Велодень. В последнюю субботу мая на самый масштабный в Украине слет велосипедистов приезжали сотни (а порой – и тысячи!) любителей покрутить педали на длинных и непростых дистанциях.

К сожалению, в прошлом году из-за пандемии Велодень был отменен…

И вот один из организаторов этого праздника, журналист и давний поклонник образа жизни на двух колесах с педалями Влад Войцеховский поделился с Городским сайтом отличной новостью: Велодень-2021 в Днепре пройдет! Велодень намечен на 30 мая.

Об этом Влад рассказал следующее:

«Дніпровська асоціація велосипедистів зважила як позитивний, так і негативний досвід з організації масових заходів, які ми спостерігали протягом періоду карантинних обмежень. Ми вирішили не відмовлятись від проведення Велодня у 2021-му.

Адже Велодень – це спільна енергетика. Це демонстрація масовості та потужності велосипедного руху. Це спосіб заявити про себе і привернути увагу до проблем велосипедистів. Тим більше, що в умовах пандемії COVID-19 велосипед став найбезпечнішим видом транспорту з точки зору запобігання інфікуванню. Кількість велосипедистів на дорозі помітно збільшилась. Але від того збільшилась і кількість проблем, пов»язаних з фактичною відсутністю у Дніпрі велосипедної інфраструктури.

Головна умова проведення Велодня-2021, яку ДАВ ставить перед собою – безпека, основою якої має стати дотримання соціальної дистанції. Тому ми виносимо на ваш розгляд варіанти локацій, де велосипедисти можуть зібратись на великій площі, уникаючи скупчення.

Локація, яка збере найбільше голосів, стане місцем проведення Велодня-2021. Голосування триватиме до 14 травня включно.

1. Тонельна балка, ж/м Перемога.

2. Богородицька фортеця, селище Шевченка.

3. Кодацька фортеця, Старі Кодаки.

4. Парк Дружби, селище Слобожанське.

5. Лісопарк на ж/м Ломівський-1.

6. Прибережна лісосмуга, ж/м Покровський.

7. Ваш варіант.

Після того, як локацію буде визначено, ДАВ опублікує точки організованих зборів велосипедистів по районах міста і маршрути доїзду.

Увага! За дотриманням соціальної дистанції будуть стежити спеціальні маршали з числа волонтерів. Носіння маски є обов’язковою умовою участі у Велодні-2021.

На жаль, ДАВ вимушена обмежити програму конкурсів і змагань та виключити ті, які передбачають контакт учасників.

Однією з новинок стане запровадження панелі обговорення проблем велоруху у Дніпрі, до участі в якій ми запрошуємо представників влади, особливо Дніпровської міськради, поліції та дотичних до велоруху громадських та професійних організацій.

Окремо ми звертаємо увагу спонсорів та меценатів на можливості, які відкриває перед вашими брендами проведення Велодня після дворічної перерви! Підтримайте велорух Дніпра призами для переможців конкурсів і змагань!

Запрошуємо до участі у голосуванні, а також на Велодень-2021 у Дніпрі!».

Следить за подготовкой к Велодню, голосовать за место его проведения можно на странице Днепровской ассоциации велосипедистов.

Страница события в facebook.


Gorod.dp.ua на Facebook.


Макс  (11.07.21 09:55): Велосипедисты зачем уничтожать экосистему в тонельной балке .? Кто придумал в лесной жиыописной части изрезать дорожками с вырубкой кустов и деревьев? Ответить | С цитатой
Евгений  (08.06.21 11:30): Ребятки, мож кто поможет. Нужно найти фотографов, которые фотогравировали в этот день соревнования по мини-дх в тоннельной балочке Ответить | С цитатой
Василий  (13.05.21 16:18): Все было бы хорошо, но... Нахрена велосипедистам нужны маски?! Естественно, меня там не будет - потому что это верх идиотизма! Ответить | С цитатой
пешеход  (07.05.21 14:03): Пора стряхнуть пыль со своего железного кника )) Ответить | С цитатой
1
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
50
лет дворцу культуры «Шинник»

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте