Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
вс, 28 апреля 2024
20:31

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Без таємниць та секретів: відкрита кухня МакДональдз про користь та якість

Без таємниць та секретів: відкрита кухня МакДональдз про користь та якість

Кожен має знати хто та як готує йому їжу.

На жаль, в період карантину екскурсії по ресторанам для відвідувачів не проводять, тож шукаю хто погодиться провести таку екскурсію особисто для мене. Адже за цей рік всі ми вчимося жити за новими правилами та стандартами, а в закладах харчування різних норм безпеки все більше. В компанії МакДональдз Україна за відкритість, чесність та найкращу якість як продуктів так і обслуговування і готові запросити мене в будь-який заклад в Дніпрі – але за умови дотримання жорстких правил.

Тож готуюсь заздалегідь, здаючи аналізи, серед яких і тест на ковід. І тільки коли всі пересвідчуються, що я здорова, кухня ресторану стає для мене відкритою! Побачити на власні очі чим нас годують, з чого складаються улюблені страви, а також  хто та як їх робить, їду у найближчий МакДональдз на Підстанції (пр. Гагаріна 128). 

«На збирання гамбургера йде 20 секунд. А все замовлення видаємо за лічені хвилини, щоб дати вам найсвіжіше та найякісніше», - зустрічає мене в залі директорка закладу Катерина Молчанова.

Саме Катерина знає все про МакДональдз, страви, продукти та інгредієнти. Вона вже 12 років працює в ресторанах МакДональдз, тож із захватом та гордістю готова розповісти про смачні страви. 

«Давайте почнемо з основи основ - води», - каже Катерина та відчиняє двері службового приміщення.

Я очікувала, що мене одразу на кухню запросять, а ні, спочатку ведуть туди, куди не те що відвідувачам, навіть не усім працівникам є доступ. У невеличкій кімнаті дуже багато обладнання: очисники, фільтри, труби та мембрани. До якості води тут ставляться з особливою увагою. В кожному ресторані встановлена багатоступенева система фільтрації води, яка включає етапи: грубої очистки, пом’якшення води, зворотній осмос, нано- і вугільну фільтрацію та ультрафіолетове очищення.

В ресторан привозять концентрат-сироп кока-коли, фанти та спрайта. В спеціальній системі, що схожа на міні-завод, при вас готують найсвіжіший напій, на власні очі бачу, як в спецапараті газується вода, та змішується з сиропом вже майже в стаканчику. Лишається додати льоду.

З цієї ж ретельно очищеної та пом’якшеної води готують і гарячі напої, найпопулярніший з них - кава McCafe — це 100% арабіка. Для українських ресторанів створили спеціальний бленд з цих зерен: 80% Колумбії та 20% Бразилії. Зерна у кавомашині зберігають не більше чотирьох годин, щоб кава не втрачала свій смак та аромат.

«Саме в нашому МакДональдз напопулярніша кава - це лате», - коментує Катерина.


В каву, морозиво та мілкшейк додають молоко вищого ґатунку. Його закуповують в найбільших фермерських господарствах Київської та Черкаської областей.

У комбо-машини для приготування морозива є дві ємності по 20 літрів з сумішами, які подаються у так званий циліндр, відбувається постійне змішування з холодним повітрям. Це все Катерина показує мені, а працівник в той час натискає кнопку машини і молочна суміш проходить через холодні труби, перетворюючись на густе і неймовірно смачне морозиво. Ріжок народжується прямо на моїх очах! 


Не менш цікаві факти дізналась про булочки! Виявляється, їх додатково підсмажують у спеціальному тостері 22 секунди, щоб карамелізувався цукор, який входить в склад виробу. Після цього з'являється апетитна скоринка, яка дозволяє тримати форму булочки, і не дає соусу проникнути вглиб і розмочити її.


Дізнаюсь, що ці знамениті булочки роблять саме у Дніпрі з нашого найкращого в Україні борошна. Саме вони їдуть в ресторани МакДональдз по всій України. А ще виробники Дніпра постачають у всі ресторани мережі олію для фритюру. До речі якості олії тут приділяють особливу увагу. Її дуже часто фільтрують та контролюють час, коли пора замінювати. Але пані Катерина і сама час від часу заходить на кухню та перевіряє олію спецприбором, щоб пересвідчитись в її якості.

«Хочу продемонструвати вам – обирайте ємність і зараз подивимось. Бачите – зелене, на екрані 6,5 – олія добра, зараз будемо смажити нагетси», - каже директорка.

До речі, як раз час обіду - у неділю сюди приходять родинами та часто замовляють саме курячі нагетси (які виробляють тільки з білого курячого філе). При мені розпаковують ароматну хрумку салатну суміш. Щоденно салат збирають на українських полях, відправлять на фабрику, охолоджують  у спеціальних кулерах та у рефрижераторах доставляють в заклади по всій країні. 

В кухні все, що не треба смажити (салат латук, огірок, цибуля, сир) лежить на столі в боксах із індивідуальними таймерами. У кожного з цих продуктів — власний термін придатності, тож таймер сповіщує, коли треба утилізувати той чи інший складник і закласти новий. Наприклад, салат латук може зберігатися не більше ніж одну годину аби він залишився свіжим та хрумким. 

Мариновані огірки для бургерів вже понад 20 років незмінно постачаються з півдня України. Ще більш соковитими ці бургери робить кетчуп із херсонських томатів. Щорічно всі інгредієнти, що постачаються в МакДональдз, "інспектують" на смак та якість в мюнхенській лабораторії.

«60% постачальників МакДональдз – локальні, тобто українські, а це близько 50 українських підприємств», - з гордістю розказує Катерина та демонструє біфштекси для бургерів, які при мені ж смажать на грилі без додавання олії, солі та перцю.

І Катерина дає скуштувати це м’ясо без солі та перцю. І це ніжний смак саме смаженого м’яса. Не сухий та не жирний, саме такий як треба. Мені навіть не хочеться ані солі ані перцю, та навіть кетчупу не треба.


«Так можна і без цих додатків, - відмічає Катерина. – Лише оберіть в меню. Хочете без солі та перцю – будь ласка! Без соусів – на здоров’я! Взагалі без булочки – ми і такий вам бургер подамо! Є такі клієнти, що не їдять м’ясо і замовляють чізбургер без біфштексу. А хочете три біфштекси в одному гамбургері (це максимально можлива кількість – прим. редактора) – ми й таке зробимо! У нас все чесно та відкрито – ми обов’язково вказуємо всі складові та дбаємо про якість кожного інгредієнта».

Що особливо дивує – в кухні та залі МакДональдз - десятки людей, вони працюють як добре налагоджений механізм, правила всюди – від рукомийника до екранів із таймерами, які ведуть відлік свіжості продуктів. І тут дійсно миють руки не менш 20 секунд, дійсно всі в правильно одягнутих масках (через які все-одно всі бачать посмішки один одного), окулярах та рукавичках, які регулярно змінюють. Тут дійсно картоплю фрі замінюють через 5 хвилин після приготування, якщо не встигли видати (термін видачі картоплі фрі – до 5 хвилин, тільки так вона дійде хрумкою до вас) та при цьому всюди чисто. Я майже годину провела на цій кухні і відчула, що наслідування правилам, навіть тим, що ввели в останній рік, перейшло у звичку та спосіб життя на цій кухні і нікому навіть не приходить на думку опустити маску або зняти рукавички. А мене взагалі впустили на цю кухню майже як в операційну – в одноразових шапочці, масці, рукавичках, халаті та бахілах. Все - заради безпеки кожного з нас.






Gorod.dp.ua на Facebook.

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  «Купатись заборонено»: пляжного сезону у Дніпрі не буде (15)

•  У Дніпрі на Запорізькому шосе біля Епіцентру замість зеленої зони може з’явитися додаткова парковка (15)

•  У Дніпрі з'явився перший ідеальний двір (14)

•  До Дніпра вже їдуть трамваї з Німеччини (10)

•  У Дніпрі на Набережній Січеславській продовжують будувати дуже яскравий комплекс (10)

•  У Дніпрі затримали 19-річну жінку, яка вирішила продати свого дворічного сина за мільйон гривень (10)

•  У Дніпрі на проспекті Богдана Хмельницького біля ТРЦ Terra фура DAF на смерть переїхала жінку: відео моменту ДТП (9)

•  На Орелі браконьєр наловив червонокнижних карасів (8)

•  15 років за ґратами проведе зрадник, який наводив російські ракети на Придніпровську ТЕС і «полював» за системами ППО (7)

•  На вже збудований водогон Хортиця - Марганець хочуть витратити ще 2 мільярди гривень (5)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
69
сиріт з Дніпропетровщини отримали кошти на придбання власного житла у 2022 р.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте