Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
пт, 29 марта 2024
13:19

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Сегодня в Днепре отмечают День смеха

|«« «« »» »»|

Несмотря на карантин и трудное время, в нашем городе все-таки отмечают традиционный Всемирный праздник юмора и веселья.

Юмор и смех могут стать отдушиной в самые трудные времена. Об этом днепрянам напоминают в Днепровском Доме искусств (ул. Философская, 23), где сегодня открывают специальную персональную выставку карикатуриста Виктора Родионова «Весенняя палитра юмора» ко Дню смеха.

Об этой выставке и ее авторе Городскому сайту любезно рассказала искусствовед, арт-директор Днепровского Дома искусств Валентина Владимировна Слобода:

«Ми продовжуємо в наших виставкових залах популяризувати карикатуру як художній жанр і соціальне явище. Це вже п'ята виставка іронічного малюнку в нашому Будинку мистецтв. Карикатуристи Дніпра - визнані у всьому світі, тож їхні роботи ми експонуємо і піднімаємо настрій людям.

У День сміху ми презентуємо творчі роботи талановитого автора ВІКТОРА РОДІОНОВА на його персональній виставці «Весняна палітра гумору». Він - член національних спілок архітекторів та художників України, мешканець Мистецького кварталу Дніпра, куратор багатьох виставок, педагог. Один із організаторів творчого об'єднання придніпровських авторів карикатури «Гопак», в подальшому його керівник.

Виставка творів Віктора Родіонова «Весняна палітра гумору» – ювілейна в декількох вимірах: це його ДЕСЯТА персональна виставка у рік 75-річчя майстра, 35 - річчя від дня створення творчого об'єднання «Гопак» та 50-річчя педагогічної діяльності.

Його ім'я відоме багатьом шанувальникам образотворчого, народного мистецтва, читачам міських та обласних газет, сатиричних журналів («Крокодил», «Перець», «Шмель», «Оса», «Чаян» та інші). Про рівень майстерності Віктора Олексійовича як карикатуриста свідчать участь та перемоги у більш ніж 60-ти міжнародних конкурсах і виставках карикатури у різних країнах: Канада, Франція, Бельгія, Італія, Японія, Бразилія, Туреччина, Польща, Литва, Болгарія та інших.

У експозиції представлені близько 100 карикатур автора, виконаних у різні роки. Графічна мова карикатур В.Родіонова - афористична, емоційна і жива. Неординарні рішення, гротеск і метафора, а також незалежність суджень є характерними особливостями його карикатури. Лаконізм і виразність робіт художника роблять їх зрозумілими будь-якому глядачеві без підписів і коментарів.

Віктор Родіонов - відомий як Митець, що має широкий діапазон творчої діяльності. Він цікавий графік, аквареліст, архітектор, дизайнер, майстер гобеленів, поет, художник-монументаліст. На рахунку автора багато вітражів і гобеленів у інтер’єрах навчальних, мистецьких і громадських споруд Дніпра. 7 років був головним художником міських Свят квітів. Творча група, очолювана В.Родіоновим як головним художником Дніпропетровського комбінату «Укрпобутреклама» розділила перше місце на Всеукраїнському конкурсі оформлення об'єктів побуту. З 1971 року веде відлік своєї діяльності на педагогічній ниві, передаючи свій досвід в опануванні академічного рисунку, композиції, живопису.

Родіонов В.О. бере активну участь в обласних, всеукраїнських та міжнародних виставках, а також у різноманітних художніх акціях. У 1975 році прийнятий до лав Національної спілки архітекторів України, а у 2015 році - до Національної спілки художників України.

Як карикатурист Віктор Родіонов має великий стаж - більше 50 років (перші спроби з'явились в студентській газеті новосибірського інженерно-будівельного інституту «Кадры – стройкам» в 1970 році). Його перший веселий малюнок надрукований в обласній газеті «Зоря», але першою справжньою карикатурою вважає роботу, надіслану в «Літературну газету». Накопичені знання і майстерність підштовхують художника до ідеї створення школи сатири і гумору, видання всеукраїнського журналу, мрії створити музей карикатури. Улюблена «половецька баба», використана у карикатурах В. Родіонова, друкувалась у каталогах найпрестижніших конкурсів. Особливо цінними для автора є запрошення на презентацію міжнародної виставки карикатури в м.Берінген (Бельгія) та участь в міжнародному фестивалі гумору «Юрмала-89» (в газеті фестивалю з більш ніж 500 учасниками були надруковані роботи карикатуристів із Петрозаводська, Сочі, Калінінграду та Віктора Родіонова).

А взагалі Віктор різносторонньо розвинутий митець: пише картини (живопис, графіка), , робив проекти нових будинків та святкових просторів, створює гобелени, навчає дітей та молодь.

Виставка обов'язково спонукає посміхнутися і дарує відвідувачам гарний настрій!».

Открытие выставки – сегодня, 1 апреля, в 16-30. Вход на открытие – свободный, с учетом карантинных норм.

Специально к открытию изданы буклет и открытки, которые сегодня можно будет приобрести с автографом автора! В Днепровском Доме искусств ждут всех желающих!

Выставка будет открыта до 22 апреля.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Зелупонь  (01.04.21 14:20): Профессиональный праздник нашего президента! Ответить | С цитатой | Обсуждение: 1
Вадим  (01.04.21 14:08): Талантливо, Иронично, Философски... Дальнейших успехов и вдохновения Виктору! Ответить | С цитатой
1
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
7
новых региональных полигонов бытовых отходов будут построены в регионе к 2027 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте