Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
пт, 29 марта 2024
13:36

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Рейтинги різні – висновок загальний: «Європейська Солідарність» буде єдиною демократичною силою у місцевих радах Дніпра та області

Рейтинги різні – висновок загальний: «Європейська Солідарність» буде єдиною демократичною силою у місцевих радах Дніпра та області

Публікація рейтингів партій перед виборами — один з найпоширеніших законних інструментів впливу на думку виборця. Щоб не піддатися на маніпуляції, треба уважно дивитися на те, хто саме проводив те чи інше дослідження.

«Якщо це таки поважні організації як, наприклад, соціологічна група «Рейтинг» або Центр SOCIS, які дотримуються міжнародних стандартів, питань немає», — зазначає Станіслав Жолудєв, голова правління всеукраїнської громадської організації «Комітет виборців України».


І згідно з дослідженнями групи «Рейтинг», показники «Європейської Солідарності» на місцевих виборах-2020 по всій Україні більш ніж вдвічі перевищують п’ятивідсотковий прохідний бар’єр— 11,7 %.


Але коли опитування проводять невеличкі регіональні компанії, складно перевірити якість та коректність проведених досліджень. І такі дослідження часто використовуються як інструмент впливу на громадську думку.

Про спроби маніпуляцій із рейтингами з боку опонентів відзначають у штабах провідних політичних сил. Своїми спостереженнями поділився керівник передвиборчого штабу ПП «Європейська солідарність» у Дніпропетровській області Максим Курячий:


«Як кандидат в депутати я їжджу по районах та спілкуюсь з виборцями, постійно отримую від них зворотний зв’язок. І це найкращий моніторинг суспільної думки, який чітко показує, що штучне заниження рейтингу «ЄС» певними нечистоплотними соціологічними групами є простою маніпуляцією, а ніяк не дослідженням думки виборця».

Останні опитування також свідчать, що «ЄС» буде єдиною демократичною силою у місцевому самоврядуванні Дніпропетровщини. Разом з нею, як зазначає політичний експерт Яніна Соколовська, до місцевих рад в регіоні увійдуть «Пропозиція», ОПЗЖ, «Слуга Народу», «Блок Вілкула «Українська перспектива» та «Громадська сила».


Gorod.dp.ua на Facebook.

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
6 700
гривень мінімальна зарплата у 2023 р.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте