Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
чт, 28 марта 2024
17:31

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Днепровский «Бандерас» снимается в сериале об АТО

|«« «« »» »»|

Телеканал ICTV при поддержке Украинского культурного фонда снимает остросюжетный сериал «Доброволец» о воинах АТО, которые вернулись с фронта и пытаются адаптироваться к мирной жизни. Главную роль в нем сыграет наш земляк - актер театра и кино Олег Шульга.

Судьба днепровского актера удивительна. Он является актером Днепровского молодежного театра «Верим!» и воевал в АТО в 2014-15 годах. А потом – воплотил пережитое на фронте в фильмах «Позивний Бандерас» (роль - Антон Саенко «Бандерас») и «Червоний» (роль - Виктор Гуров).

Сериал «Доброволец» тоже посвящен событиям последних лет на Донбассе. Запланировано 8 серий этого патриотического боевика, в котором главную роль как раз и играет Олег Шульга. Эта роль для него опять станет во многом автобиографической…

В разгар съемок Олег дал интервью официальной странице Dnipro Film Commission, о которой уже рассказывал Городской сайт.

Эта страница любезно предоставила нам материал, который мы и публикуем с некоторыми сокращениями.

Пане Олеже, як ви вважаєте, як актор та як уродженець м. Дніпро, чи можна знімати кіно у нашому місті? Якщо можна, то яке саме кіно і чи доречно створення такої структури, як Dnipro Film Commission?

– У Дніпрі, дійсно, можна знімати кіно. І це не тільки припущення. Реальний факт, що великий спільний австралійсько-китайсько-німецько-швейцарський проект «Кремінь» буде частково зніматись у Дніпрі. Цей буде фільм про видатного українського яхтсмена та тренера  Віктора Коваленко, який народився саме у Дніпропетровську. Тому цілком логічно, що частина фільму, яка присвячена його народженню та першим крокам у спорті, буде зніматися у нас, на його батьківщині.

Я точно знаю, що в зв'язку з цим до нас приїздили члени знімальної групи разом з новозеландським режисером Вінсентом Уордом (Vincent Ward), який шукав локації, що відповідали б архітектурі радянських часів 50-х років минулого сторіччя. Зрозуміло, що сам він ці локації не знайде. І ніякий київський фахівець це також не зробить. Це можуть зробити тільки наші місцеві люди, які добре знають місто, його архітектуру та історію. І Вінсент знайшов таких людей, які показали йому відповідні куточки Дніпра. Але якщо буде організація, яка за запитом знімальної групи буде пропонувати їм відповідні локації , – це дуже здорово.

А що можете сказати про інші перспективні локації? Які фільми краще знімати у Дніпрі: сучасні чи історичні?

– Я так думаю, що в Дніпрі можна знімати будь-які фільми. Пару років тому у Дніпрі, наприклад, знімали трейлер фільму «Major Creampie». Я спілкувався з англійцем, який знімався у цьому трейлері. І він мені казав, що режисер трейлеру, американець, був приємно здивований сучасним обличчям Дніпра. Вони знімали трейлер у сучасній частині міста. Але у нас можна знімати також і історичні фільми. В місті збереглися багато будинків і будівель, яким понад 100 років. І це також, до речі, перспективні локації для окремих проектів

Так, але кінокомісія може вирішити і інші питання: організувати харчування, забезпечити транспортом та отримати дозвіл на зйомки у місцевої влади.

– Безумовно. І я вважаю, що в такому великому місті, як Дніпро, його розвинена інфраструктура дозволяє забезпечити зйомки будь-якого кінопроекту. Звичайно, що такі питання, як логістика, організація зйомок на локаціях, забезпечення охорони та інше – краще вирішувати на місцевому рівні. Таких питань може буте величезна кількість. Місцевим легше домовлятися і з поліцією, і з власниками будівель, і з представниками влади. Якщо всі питання, пов'язані зі зйомками, умовно можна буде вирішити в одному кабінеті, то це значно полегшить процес створення фільму. І це, дійсно, може зацікавити режисерів та продюсерів. До речі, місцева влада може допомогти і грошима, якщо вони зацікавлені, щоб кіно знімалося саме у них.

Я недавно знімався у фільмі  Blindfold / Із зав'язаними очима, який знімав режисер Тарас Дронь (Taras Dron). Він живе під Львовом, у селищі Давидів. Так от там місцева громада настілки згуртована і зацікавлена була підтримати свого земляка, що Давидівська сільська рада навіть виділила для зйомок цієї картини якусь суму грошей. Якщо сільрада, може виділяти на це кошти, то в такому великому місті, як Дніпро, також можуть знайтись люди, які будуть згодні допомогли фінансово кіномитцям.

А ще у нас у місті є кілька театрів, в яких працюють чудові актори. Їх також можна залучати до зйомок, наприклад, у другорядних ролях. І це буде значно дешевше, чим везти сюди акторів з Києва.

– Не думаю, що кінокомісія зможе займатися підбором акторів. Цим звичайно займаються кастинг-директора. Але якщо зорієнтувати кастинг-директорів, щоб вони звернули увагу на місцевих акторів, то це може спрацювати. А так, дійсно, у нас є дуже багато талановитих акторів.

Наведу ще один приклад. Зараз я працюю в проекті  Серіал "Доброволець", це 8-серійний гостросюжетний серіал, який знімає Ахтем Сеітаблаєв. І майже у всіх головних ролях знімаються вихідці із Дніпра: я, Сергій Дерев'янко, Олег Волощенко, Олександр Пожарський. Це якнайкраще характеризує потенціал наших акторів, яких залюбки запрошують на зйомки до Києва. Якщо кінокомісія буде створена у Дніпрі і буде дійсно сприяти тому, що у місті будуть знімати кіно, то це буде дуже здорово.

Я взагалі вважаю, що треба «розтягувати» географію кіно. Щоб кіно знімалося не тільки в Києві та його околицях. Бо ми зараз все знімаємо в Києві: і Київ, і не Київ, і навіть зону АТО також знімаємо десь під Києвом. А якщо «розтягнути» географію, то кіно стане цікавішим.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
65
лет со дня первой местной телевизионной передачи в Днепре

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте