Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
чт, 28 марта 2024
12:09

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

ЄС допомагає українським регіонам розвивати експортний потенціал

ЄС допомагає українським регіонам розвивати експортний потенціал

Українському ринку для його виходу на міжнародний рівень, в першу чергу, необхідні сучасні знання. Як підвищити конкурентоздатність, покращити операційну ефективність, реалізувати потенціал компаній – ось головні питання, на які вітчизняний бізнес бажає отримати відповіді.

Для рішення означених проблем в рамках ініціативи EU4Business Європейського Союзу ЄБРР надає допомогу українським МСБ в розвитку експортного потенціалу через підтримку та взаємодію з регіональними Центрами інформаційної підтримки бізнесу (www.bisc.org.ua).

Яскравим прикладом такої допомоги та взаємодії є співпраця ЄБРР з Центром інформаційної підтримки, м. Дніпро, заснованим при   Дніпропетровській торгово-промисловій палат і (www.bisc.org.ua/centers/dnipro).

Ось цифри і факти, які переконливо демонструють плідність співпраці та її ефективність для бізнесу України.

3 роки поспіль  Експортні конференції, ініційовані та організовані ЦІПБ м. Дніпро за підтримки ЄБРР, щорічно збирають більше сотні представників МСБ – діючих та майбутніх експортерів. Такий чималий успіх заходу пояснюється великою зацікавленістю українських підприємців питаннями організації та реалізації експортної торгівлі.

В цьому, 2019 році дворічний досвід організації та проведення Експортних конференцій на Дніпропетровщині Центром інформаційної підтримки бізнесу м. Дніпро, був успішно поширений на терени Полтавщини і став поштовхом для багатьох підприємців регіону почати діяти у напряму побудови експортної стратегії своїх компаній.

Експортні конференції від ЦІПБ м. Дніпро – це не теоретичні заходи, а реальні кейси від професіональних експертів, які дають можливість підприємцям отримувати практичні навички у форматі «бери й роби», які можна відразу ж застосовувати у своїй роботі.

Про те, що учасники Експортних конференцій надалі успішно використовують отриману інформацію для розвитку свого бізнесу, говорять такі слова самих бізнесменів:

«Особисто я дуже плідно та корисно провела час, отримала відповіді на питання, які мене цікавили. Вважаю, що співробітникам підприємств варто відвідувати такі заходи регулярно, щоб взаємодія з податковою, митною, банківською та юридичною сферою мала спрощений характер» - впевнена учасниця нещодавно проведеної Експортної конференції у Полтаві Тетяна Виноградова (одяг, вироби ручної роботи, вишивка).

Дуже приємно, що обласна влада будь-то Дніпропетровщини, або Полтавщини, підтримує організацію і проведення таких актуальних для сьогодення заходів.

«Завдяки таким заходам експортні позиції області мають змогу зростати, а бізнес – розширюватися та примножувати прибутки», - зазначив т.в.о. голови Полтавської обласної державної адміністрації Олег Пругло.

В свою чергу, підприємства малого й середнього бізнесу, бізнес-асоціації вдячні Європейському Банку Реконструкції та Розвитку, EU4Business за ініціювання в Україні важливих програм, покликаних допомагати бізнесу, та за підтримку і надання можливості проводити такі необхідні українським МСП заходи!



Gorod.dp.ua на Facebook.

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
110
лет отелю «Астория»

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте