Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
чт, 28 марта 2024
13:13

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Студенти ДНУ – чемпіони Центрального регіону України з програмування

Студенти ДНУ – чемпіони Центрального регіону України з програмування

Протягом 13-14 вересня 2019 року на факультеті прикладної математики Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара проходив ІІ етап Всеукраїнської студентської олімпіади з програмування (АСМ AUCPC) у Центральному регіоні України, що є складовою Міжнародної командної студентської олімпіади з програмування (ACM ICPC). За результатами, абсолютним чемпіоном Дніпропетровської області та Центрального регіону України стала команда ДНУ DNU_FIBONACCIPLUSPLUS. Ще дві університетські команди DNU_47th_Bit та DNU_Toxic_and_Proud посіли почесне друге місце.

Дніпровський університет уже вп’яте, згідно з наказом Міністерства освіти і науки України, призначено базовим для проведення І та ІІ етапів цієї Олімпіади у Центральному регіоні України на 2018-2020 рр. ІІ етап ACM AUCPC вважається 1/4 фіналу студентської першості світу, тож для забезпечення максимально комфортних інтелектуальних змагань у ДНУ були задіяні не лише комп’ютерні класи факультету прикладної математики, але й Ліцею інформаційних технологій при ДНУ ім. Олеся Гончара.

Усього учасниками турніру в Центральному регіоні країни цьогоріч стали 37 команд закладів вищої освіти (у тому числі І-ІІ рівня акредитації), а також у форматі неофіційного заліку – ще 7 команд із загальноосвітніх шкіл та ліцеїв Дніпропетровської, Донецької, Кіровоградської, Полтавської та Черкаської областей. ДНУ ім. О.Гончара представляли одразу чотири команди: DNU_FIBONACCIPLUSPLUS, DNU_47th_Bit, DNU_Toxic_and_Proud (тренер – доцент кафедри комп’ютерних технологій Олександр Хижа) та DNU_NULL (тренер – доцент кафедри математичного забезпечення електронних обчислювальних машин Ганна Михальчук).

Урочисте відкриття Олімпіади проходило 13 вересня – саме у Міжнародний День програміста. Аби всі команди цього технологічно складного заходу були в рівних умовах, перед початком провели відкрите жеребкування та докладно розповіли про регламент і правила змагань.

Зазначимо, що основному туру олімпіади передував тренувальний, де учасники змогли ознайомитися з майбутніми робочими місцями та виконати прототипи турнірних завдань. А от протягом основного змагального дня юним програмістам за п’ять годин належало розв’язати 12 нетривіальних задач із різних розділів програмування.

За правилами Олімпіади, кожній команді з трьох студентів надавався один комп’ютер з інстальованими сучасними середовищами програмування на мовах С/С++, Java, C#, Python та Pascal. Користуватися допоміжними джерелами інформації, словниками чи електронними пристроями суворо заборонялося. А для перевірки розв’язків у режимі онлайн використовувалася автоматизована система перевірки, доступна учасникам в мережі Інтернет через веб-браузер.

За результатами турніру, найвищого командного результату досягли саме представники студенти ДНУ Андрій Селіванов, Єгор Панасенко та Євгеній Герасимов з команди DNU_FIBONACCIPLUSPLUS. За визначений час вони вирішили 8 із 13 запропонованих завдань, що й стало максимальним показником.

«Цікаві, непрості олімпіадні завдання вимагали не тільки гарно розвиненої логіки для створення алгоритму розв’язання, а й сильної уваги до дрібниць та прорахунку неочевидних випадків введення даних задач», – коментують хлопці.
Далі три команди факультету прикладної математики ДНУ – DNU_FIBONACCIPLUSPLUS, DNU_47th_Bit та DNU_Toxic_and_Proud – позмагаються у фіналі України, який відбудеться в жовтні 2019 року у Вінниці.





Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
50
лет дворцу культуры «Шинник»

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте