Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
чт, 18 апреля 2024
12:20

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Голова комітету ВР з питань ПЕК пояснив чому не підтримує встановлення домашніх сонячних електростанцій на землі

Голова комітету ВР з питань ПЕК пояснив чому не підтримує встановлення домашніх сонячних електростанцій на землі

Встановлення сонячних панелей на землі відкриває для недобросовісних «домогосподарств» можливості для зловживання, - Домбровський.

Голова Комітету Верховної Ради з питань ПЕК Олександр Домбровський заявив, що встановлення сонячних панелей на землі відкриває для недобросовісних «домогосподарств» можливості для зловживання. Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

На думку автора поправки, що не дозволяє власникам домашніх сонячних електростанцій (СЕС) претендувати на «зелений» тариф, ситуація з сонячними станціями для домашніх господарств потребує врегулювання і фахової дискусії.

«Привожу перші декілька прикладів псевдо «домогосподарств».

Херсонська область (за інформацією обленерго) генеруючі установки – введені в експлуатацію (земельні ділянки оформлювались на переселенців): 30 одиниць X 30 кВт = 900 кВт, 40 одиниць X 30 кВт = 1 200 кВт ( це одне псевдо господарство ). Генеруючі установки – знаходяться на стадії завершення: 30 одиниць X 30 кВт = 900 кВт, 40 одиниць X 30 кВт = 1 200 кВт (це ще одне псевдо господарство). Жодних споруд немає! Відповідно ніякого власного споживання, тільки земельна ділянка. Аналогічні приклади Одеська, Запорізька, Кропивницька та інші області. При цьому приєднання відбувалось за тарифами стандартного приєднання для населення!», - зазначив Домбровський.

Голова комітету ВР з питань ПЕК звертає увагу на те, що такі «домогосподарства» фактично займаються фіктивною підприємницькою діяльністю, адже «діяльність проводиться без ліцензії; діяльність без звітності; не потрібно реєструвати «підприємство». «Такі псевдо «домогосподарства» підтримувати не буду!»,- наголосив народний депутат.

Домбровський наводить досвід європейських країн, де діють аналогічні запобіжники від зловживань – «зелений» тариф розповсюджується лише на домашні сонячні електростанції, які розміщені на дахах та фасадах споруд.

«В Австрії «зелений» тариф застосовується для сонячних електростанцій потужністю від 5 кВт до 200 кВт, які встановлені виключно на дахах або фасадах будівлі. В Німеччині «зелений» тариф застосовується на відпущену в мережу електроенергію, вироблену СЕС домогосподарств, розміщених тільки на дахах та фасадах будівель», - пише депутат.

Як повідомлялося, 25 квітня Верховна Рада ухвалила проект закону щодо нової системи підтримки відновлюваної енергетики («Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення конкурентних умов виробництва електричної енергії з альтернативних джерел енергії» - 8449-д від 05.12.2018). Через механізм «зелених» аукціонів нова система підтримки повинна збалансувати інтереси споживачів електричної енергії та учасників ринку, забезпечивши подальший розвиток відновлюваної енергетики та зменшивши зростання фінансового навантаження на кінцеву ціну електричної енергії. На прийнятті цього закону наполягав Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР).

Критику низки депутатів викликала поправка №24, запропонована Олександром Домбровським, яка позбавляє домашні електростанції, які розміщені на землі, права на отримання «зеленого» тарифу.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  У Дніпрі розпочали ремонт мосту, що веде на Монастирський острів (11)

•  Мешканці Новокодацького району Дніпра активно долучилися до суботника на «Безіменній висоті» (11)

•  На Фестивальному причалі у Дніпрі відбувся автопробіг-зустріч ретро-машин «За весною» (9)

•  У Дніпрі дівчина бризкала перехожим в обличчя освіжувачем (відео моменту) (9)

•  Збитки на понад 7 млн грн: у заповіднику на Дніпропетровщині квадроциклами пошкодили унікальні піщані бархани (7)

•  У Дніпрі різко впала ціна на ранню полуницю (7)

•  У Дніпрі відзначають День космонавтики (7)

•  У Дніпрі зник екскурсійний ретро-трамвай – у чому причина? (7)

•  У Дніпрі демонтували герб міста (6)

•  На Дніпропетровщині чоловіка спершу засудили до довічного за вбивство матері та бабусі, а потім присудили 3 млн гривень компенсації за душевні страждання (6)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
100
дворов мноковартирных домов запланировали отремонтировать в 2023 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте