Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пт, 17 травня 2024
12:25

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У Дніпрі для АТОвців провели майстер-клас з миловаріння

|«« «« »» »»|

У реабілітаційному центрі Дніпра для бійців АТО пройшов майстер-клас з миловаріння. Мильна основа, базова олія, харчові барвники, ароматизатори, формочка, трохи наснаги – і в руках учасників гарне декоративне мило. Як це було – у фоторепортажі ДніпроОДА.

«Проводити майстер-класи в реабілітаційному центрі стало традицією з січня 2018-го. Раз на тиждень запрошуємо бійців психологічно розвантажитися. Заняття – колективні й захоплюючі», - зазначила начальник управління з питань АТОвців при ДніпроОДА Наталія Шуліка.

Для створення запашного та яскравого мила потрібні основа, базова олія, харчові барвники, ароматизатори, блискітки, спирт, формочка, стакан, паличка і натхнення.

Замість зброї в руках бійців – приладдя для миловаріння. Мильна основа – тверда, але легко ріжеться ножем. Її слід нарізати та розтопити в мікрохвильові. В стаканчику треба змішати по дві краплі барвника та ароматизатора. У кольорову суміш – залити рідку основу, гарненько перемішати «інгредієнти» майбутнього мила. За бажанням можна додати різнокольорові блискітки.

«Роблю зелене блискуче мило. Процес – цікавий, то ж «замахнувся» одразу на два мильних дива – для дружини й донечки», - поділився боєць 55-ої бригади Михайло Савченко.

Готову суміш – у силіконову формочку. Майстриня Ксенія пояснює, як кроком за кроком створити мильний шедевр.

«Я – з родини волонтерів. Тож вирішила провести майстер-клас саме для бійців. Миловаріння допомагає відволіктися та розважитися», - розповіла майстриня Світлана Бистрицька.

Мило має охолонути до кімнатної температури. Далі – «подорож» до морозильної камери. Майстер перевіряє готовність «продукту» та обережно діста є його з формочки.

«Я дуже задоволений – мило вийшло. Зробив ніжну світло-зелену троянду. Подарую мамі, бо дуже її люблю і хочу зробити приємно», - розповів боєць Сергій Доценко.

Кожен боєць – з яскравим, власноруч виробленим милом.

Gorod.dp.ua на Facebook.


asd  (22.06.18 12:02): И еще мастер класс по верёвко плетению провести. Відповісти | З цитатою
Реально  (22.06.18 11:03): Я тоскую без баяна. Для АТОшников мастер-класс по мыловарению!!! Абы шо. Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
95
років театру ДраміКом

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті