Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
пт, 29 марта 2024
02:00

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Нардеп Роман Семенуха: «Пенсійна реформа Гройсмана – популізм. Українці заслуговують на справжню зміну системи, що забезпечить їм гідну старість».

Нардеп Роман Семенуха: «Пенсійна реформа Гройсмана – популізм. Українці заслуговують на справжню зміну системи, що забезпечить їм гідну старість».

Народний депутат Фракції «Самопоміч» Роман Семенуха зустрівся із трудовим колективом та відвідувачами територіального управління Пенсійного фонду Дніпропетровської області.

Під час зустрічі Роман Семенуха поспілкувався із керівником головного управління пенсійного фонду України в області Юрієм Козаком та дізнався, як в області працює гучна пенсійна реформа. Також нардепа турбувало питання пенсій для науковців, військових, шахтарів. Окрему увагу Роман Семенуха приділив обговоренню перспективи ухвалення справжньої пенсійної реформи, а саме впровадженню другого обов'язкового накопичувального рівня пенсійного страхування.


«Величезне недопрацювання Уряду – це невпровадження другого накопичувального пенсійного рівня, без якого у майбутніх поколінь не буде гідної пенсії. Через популістичний підхід деяких керівників, держава опинилася у ситуації, коли люди просто не хочуть сплачувати внески у Пенсійний фонд – у них немає мотивації. Фактично люди, що чесно сплачували внески все своє трудове життя, розраховували на певну пенсію опинилися у ситуації коли Уряд вирішує зменшити коефіцієнт вартості року трудового стажу із 1, 35 до 1, завуальовано підвищив пенсійний вік тощо. А це призведе до зменшення пенсій майбутнім поколінням. То де ж тут реформа ? – запитує Роман Семенуха.

Окремо нардеп нагадав про те, що сьогодні дефіцит ПФУ становить 139 мільярдів гривень, і запропонована реформа його аж ніяк не зменшує.


Вихід із ситуації Роман Семенуха бачить виключно у впровадженні накопичувальної пенсійної системи.

«Обов'язковий накопичувальний рівень це обов'язок для молодших за 35 років громадян додатково відраховувати по 2-15% доходу на старість до пенсійних фондів. Старші 35 років з можуть робити це добровільно. Таким чином українці отримають можливість самостійно, не чекаючи на подачки від держави, самим забезпечувати собі майбутню пенсію» – переконаний Роман Семенуха.

Політик впевнений: система, за якою ми зараз живемо, коли працюючі утримують пенсіонерів, абсолютно себе вичерпала. Україна зобов'яза на впровади тикращі практики європейських країн, які провели справжню пенсійну реформу.

«Все дуже просто – в рамках обов'язкової накопичувальної системи людина стад власником цих грошей. Це дає можливість не втратити накопичення. Наприклад, якщо з власником грошей щось станеться – їх успадкують ті, кому вона їх заповість», - пояснює політик.


Для справки:

За інформацією Центрального відділу обслуговування громадян, який обслуговує Шевченківський, Соборний, Центральний райони міста, кількість отримувачів пенсій по Дніпропетровській області — 965,9 тис. осіб.

Кількість отримувачів пенсій в м. Дніпрі - 280 тис. осіб.

Кількість пенсіонерів, які обслуговує Центральний відділ обслуговування громадян (сервісний центр) - 94661.

Середній розмір пенсії по Дніпропетровській області - 2922 грн.

Середній розмір пенсії по Україні - 2500 грн.

Середній розмір пенсії по трьох районах - 2918,70 грн., у тому числі:

Центральний район — 2919,30 грн.

Шевченківський район — 2787,80 грн.

Соборний район — 3057,20 грн.

Середня заробітна плата по Дніпропетровській області - 8478 грн. Кількість підприємств по Дніпропетровській області - 82011.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
100
дворов мноковартирных домов запланировали отремонтировать в 2023 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте