Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
13:24

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Спортсмену з Кам'янського, який виборов «срібло» на чемпіонаті світу, вручили професійну гвинтівку

Спортсмену з Кам'янського, який виборов «срібло» на чемпіонаті світу, вручили професійну гвинтівку

Чиновники привітали Віталія Плакущего з перемогою і отриманням ліцензії на участь в Паралімпійських іграх у 2020 році в столиці Японії Токіо.

21 травня у приміщенні інформаційного агентства «Мост-Дніпро» пройшла урочиста церемонія вручення високоякісної, професійної гвинтівки та мішеневої установки спортсмену із Кам’янського Віталію Плакущому – майстру спорту міжнародного класу зі стрільби, члену паралімпійской збірної команди України, чемпіону етапу Кубка світу і срібному призеру Чемпіонату світу з кульової стрільби.

Перед змаганнями Президент федерації стрільби Дніпропетровської області Сергій Риженко звернувся до Кам’янського міського голови Андрія Білоусова з проханням допомогти придбати нове спортивне оснащення для нашого земляка. Міський голова оперативно відгукнувся на прохання. Уже в березні необхідна зброя та мішенева установка престижного європейського виробника була придбана. Випробовувати якість нової гвинтівки Віталій зміг на етапі Кубка світу у Польщі, де виграв золоту медаль. А вже в травні у Південній Кореї (місто Чеонгджу) на Чемпіонаті світу з кульової стрільби з пневматичної гвинтівки кам’янчанин Віталій Плакущий став срібним призером та завоював ліцензію на участь в Паралімпіаді-2020 у Токіо.

У заході взяли участь Президент федерації стрільби Дніпропетровської області Сергій Риженко, Кам’янський міський голова Андрій Білоусов та його перший заступник Олександр Чернишов, наставник Віталія –Заслужений тренер України Михайло Майкевич. Чемпіона з Кам'янського також прийшли підтримати дружина і друзі.

Сергій Риженко привітав Віталія Плакущого з перемогою та отриманням ліцензії на участь у Паралімпійських іграх у 2020 році в столиці Японії Токіо.

«Я вдячний міському голові Андрію Білоусову за всебічну допомогу в розвитку спорту, за увагу і підтримку, яку він надає спортсменам. Якби не його участь, цієї перемоги не було б, тому що саме на такій зброї тренуються і використовують на змаганнях провідні спортсмени всього світу», – сказав Сергій Риженко.

«Тепер ми відчуваємо себе впевнено, адже стріляємо з таких же якісних гвинтівок, як спортсмени з Кореї та Китаю. У Чемпіонаті світу брали участь представники 45 країн – понад 400 спортсменів, де ми стали одними з кращих. Це дуже приємно. Величезне спасибі Андрію Леонідовичу і всім хто нас підтримує!» – сказав тренер Михайло Майкевич.

Віталій Плакущий подякував міському голові та всьому тренерському складу за допомогу в придбанні такої високоточної зброї та зазначив, що завойована медаль – це спільна нагорода.

«Ресурс колишнього зброї був повністю вичерпаний. Вона використовувалась 13 років, тоді як максимальний термін служби таких гвинтівок – 10 років. Наскільки б сильним не був спортсмен, без гарної гвинтівки він не зможе показувати високі результати. Технічна база суперників стає дедалі краще, але тепер і ми можемо гідно з ними конкурувати», – сказав Віталій Плакущий.

Андрій Білоусов побажав чемпіону міцного здоров’я, успіхів та нових спортивних звершень, а також підкреслив, що влада Кам’янського всіляко підтримує і заохочує своїх спортсменів, пишається їх досягненнями та перемогами.



Gorod.dp.ua на Facebook.

Читайте також:

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
8000
грн на місяць - мінімальна зарплата з квітня 2024 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті