Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Вт, 21 травня 2024
11:33

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У Дніпрі пройшла творча зустріч із письменником Давидом Маркішом

У Дніпрі пройшла творча зустріч із письменником Давидом Маркішом

22 лютого у Дніпрі в рамках програми міського голови Бориса Філатова «Культурна столиця» пройшла творча зустріч із письменником Давидом Маркішом. У Музеї українського живопису зібралися шанувальники творчості письменника та люди, які просто цікавляться культурним життям міста.

У рамках свого візиту до Дніпра Давид Маркіш презентував три книжки, які було перекладено з російської мови на українську: «Від межі до межі», «Гранатовий діл. 20 листів літнього добродія» та «Записки з минулого часу».

«Україна – це земля, яку я вважаю своєю прабатьківщиною. Мій батько – родом з Волині, а мати народилася у Катеринославі. І це, звичайно, зближує мене з Україною, з її проблемами, бо я вірю у майбутнє цієї країни та цього народу. У Дніпрі я не вперше, це місто для мене особливе», – каже Давид Маркіш.

«Я побачила в Інтернеті оголошення про цю зустріч, вирішила піти. Я цікавлюся культурним життям нашого міста. З творчістю Давида Маркіша я не була досі знайома, але напередодні зустрічі прочитала про автора й уривки з його творів, і мене це зацікавило», – розповіла учасниця творчої зустрічі Інеса.

Довідка. Давид Маркіш – автор двох десятків книг, 10 з яких перекладено на іврит, 9 – на інші мови (в США, Англії, Німеччині, Франції, Швейцарії, Швеції та Бразилії). Лауреат ізраїльських і зарубіжних літературних премій, голова Спілки російських письменників Ізраїлю (1982 – 1985). Син Переца Маркіша – письменника та поета, члена антифашистського комітету, розстріляного 1952 році.

У 2017 році видавничий дім «ПенМен» уперше в Україні переклав та видав 3 книги автора: автобіографічний роман «Від межі до межі», «Гранатовий діл. 20 листів літнього добродія» та «Записки з минулого часу».




Gorod.dp.ua на Facebook.


Helena  (23.02.18 13:52): Что-то людей не густо на встрече. Відповісти | З цитатою
как символично  (23.02.18 12:03): члена антифашистского комитета после пыток, истязаний и тайного суда был расстрелян Москвой. Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
13,5
млн грн фінансової допомоги для поліції Міськрада виділила у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті