Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 02 червня 2024
04:27

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У ДніпроОДА досвідчені громади Дніпропетровщини поділилися секретами успіху з об’єднаннями-«новачками»

|«« «« »» »»|

Як розвивати медицину та освіту, отримувати гранти та втілювати найнеобхідніші інфраструктурні проекти. Досвідчені громади Дніпропетровщини поділилися секретами успіху з об’єднаннями-«новачками».

125 представників об’єднань зібралися в ДніпроОДА на форумі «3D: децентралізація – Дніпропетровщина – досвід».

«Дніпропетровщина – єдина в Україні область, яка має Стратегію децентралізації, яка базується на програмі Президента України Петра Порошенка «Україна-2020». Це план ефективного розвитку громад, який дає свої результати. Громади області вже відчувають переваги об’єднання. Там ремонтують школи, зводять дитсадки, оновлюють дороги», - зазначив перший заступник голови ДніпроОДА Олег Кужман.

14 громад-лідерів Дніпропетровщини вже мають власну Стратегію розвитку. Головні напрямки, які вдосконалюють – соціальний та цивільний захист населення, освіта, охорона здоров’я та надання адмінпослуг. Як реалізувати успішні проекти у цих сферах – розповідають новоствореним громадам.

«Наша громада створена однією з перших у 2015-ому, і за два роки ми досягли значних успіхів. Презентуємо свій досвід, щоб новостворені громади могли на ньому повчитися», - розповів голова Вакулівської об’єднаної громади Артур Шевцов.

Форум зібрав голів та представників об’єднаних громад, експертів-консультантів з розробки стратегій та потенційних інвесторів.

«Наша громада нещодавно утворилася і досвіду самоврядування не вистачає. Тож така зустріч з більш досвідченими громадами дає чітке розуміння, в якому напрямку нам далі рухатися, що робити, як розвиватися», - поділилася голова Петриківської об’єднаної громади Ольга Гавриленко.

Форум «3D: децентралізація – Дніпропетровщина – досвід» організувала ДніпроОДА спільно з Дніпропетровським Центром розвитку місцевого самоврядування та Дніпропетровською обласною радою.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
8000
грн на місяць - мінімальна зарплата з квітня 2024 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті