Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Чт, 30 травня 2024
23:14

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Екологи застерігають: спалювати листя небезпечно та шкідливо

Екологи застерігають: спалювати листя небезпечно та шкідливо

Захворювання легенів, збіднілий ґрунт, пошкоджені дерева. Такі наслідки спалювання листя восени. У департаменті екології та природних ресурсів ДніпроОДА розповіли, як безпечно боротися з опалим листям.

«Паління листя шкодить здоров’ю та навіть може загрожувати життю. При горінні листя виділяє безліч отруйних речовин та канцерогенів. Деякі з них здатні загострити хронічні захворювання легенів, інші – можуть навіть викликати рак. Та найгірше – біля таких вогнищ часто можна побачити дітей. Вплив диму на їхній організм особливо небезпечний», – розповіли в департаменті ДніпроОДА.

Екологи застерігають й домовласників – спалювання листя збіднює ґрунт та шкодить деревам. А ще – знищення природного листяного покрову збільшує промерзання землі у 2-4 рази.

«Краще не палити листя, а перетворювати його на компост – природне добриво. Це і корисно для довкілля, і цілком безпечно для здоров’я», – наголосили фахівці.

Для створення компосту листя складають у невеличкі купи – шириною у два метри. Також їх можна просто розстелити рівним шаром на городі та перекопати землю.

Слід також пам’ятати – спалювати листя суворо заборонено законом.

«Якщо бачите, що хтось підпалив листя – телефонуйте 102. Порушників штрафуватимуть», – додали в департаменті.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Йожик  (23.10.17 11:57): Сжигание листьев - статья 77.1
Согласно ст255 полицейские не имеют право составлять по этой статье протокол.

Учите Законы
Відповісти | З цитатою
zanoza  (21.10.17 12:45): «Если видите, что кто-то поджег листья - звоните 102. Нарушителей будут штрафовать», ахахаа а куда звонить когда над заводами рыжий дым и графит летит как снег? Відповісти | З цитатою
МАК  (20.10.17 22:50): А насчет того, что 95% канцерогенов и ядов в промышленном центре - это выбросы промышленности экологи ничего не говорят? Языки отняло? Сжигать в котельных, ТЭЦ и двигателей авто уголь, газ и нефть видимо полезно. Топить печи дровами и углем сверхэкологично, жарить шашлыки на костре - сплошная польза. А листья - это однозначно яд и канцероген. На кого расчитан этот бред? Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
6 700
гривень мінімальна зарплата у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті