Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 12 травня 2024
11:16

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Укртелеком ліквідував наслідки зловмисного пошкодження оптичних ліній зв'язку

Укртелеком ліквідував наслідки зловмисного пошкодження оптичних ліній зв'язку
Иллюстративное фото.

Зловмисники послідовно протягом кількох годин пошкодили оптичні магістральні канали в Київській та Дніпропетровській областях, що призвело до повного відключення інтернету в трьох областях.

11 жовтня ремонтні бригади Укртелекому оперативно відновили надання інтернет-послуг у Херсонській, Миколаївській, Запорізькій областях та в Маріуполі. Зловмисники послідовно протягом кількох годин пошкодили оптичні магістральні канали в Київській та Дніпропетровській областях, що призвело до повного відключення інтернету в трьох областях. У Дніпропетровській області зловмисники також розкопали будівельний колодязь, який розташований у полі, та вийняли муфту. Метою цих дій, очевидно, була не крадіжка, а саме пошкодження національної телекомунікаційної інфраструктури.

У 2017 році Укртелеком зафіксував вже близько 500 випадків пошкоджень оптичного кабелю, що мають всі ознаки цільового відключення зв'язку в східних та південних регіонах України.

«Варто зазначити, що в нинішній ситуації телекомоператори залишаються один на одним з подібними проблемами пошкоджень своїх мереж. Правоохоронні органи, СБУ не кваліфікують такі випадки як диверсії, а оскільки крадіжки не було, то й кримінальні справи не порушуються, – говорить директор з корпоративних комунікацій Укртелекому Михайло Шуранов. – Ми вважаємо, що зараз телекомунікаційна інфраструктура перебуває в зоні особливого ризику».
Gorod.dp.ua на Facebook.


bezopasgorod  (11.10.17 20:21): Предлагаю внедрение Программы "Безопасный город" Колодец+Люк+Замок ЗАЩИТИМ ЛЮКИ КОЛОДЦЕВ https://youtu.be/v6pKnnIzmYk Відповісти | З цитатою
zzz  (11.10.17 14:45): На фото - медь, а не оптика. Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
50
років палацу культури «Шинник»

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті