Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 18 травня 2024
03:57

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Гліб Пригунов: «Обстеження на новому томографі буде безкоштовним»

Гліб Пригунов: «Обстеження на новому томографі буде безкоштовним»

У лікарні ім.. Мечнікова сьогодні почав роботу новий томограф - унікальна система General Electric Healthcare "Optima CT-660" . Закупили його за кошти обласного бюджету, його вартість близько 26 млн грн.

Серед головних переваг нового обладнання: зниження на 40% променевого навантаження та зменшення до 50% часу обстеження. Також завдяки томографу відтепер можна проводити дослідження, які раніше не були можливими в обласній лікарні: діагностику всіх надскладних захворювань судин головного мозку, шиї, аорти, внутрішніх органів, судин кінцівок та багато іншого.

Також томограф оснащений програмою визначення кровопостачання тканин, що дозволяє виявляти інсульти протягом першої години. Це не перший потужний апарат, який коштом обласного бюджету закупили для обласної лікарні. Наприкінці минулого року за 30 млн грн. з обласного бюджету закупили для обласної лікарні надточний ангіограф General Elektric Innova IGS 540, аналогів якому немає в Україні. Нейрохірурги лікарні можуть проводити на ньому 700 унікальних операцій з діагностики та лікування судинних патологій головного мозку,серця, нирок.

«Лікарня ім. Мечнікова – це єдина лікарня в нашій області, яка надає допомогу за надскладними випадками. Тому ми продовжуємо роботу по забезпеченню її високотехнологічним обладнанням», - зазначив Гліб Пригунов.

Головний лікар мед закладу Сергій Риженко подякував обласній владі за підтримку та розуміння проблем медичного закладу. На утримання обласної лікарні ім..Мечникова на 2017 рік з обласного бюджету виділено 255 млн грн. Протягом року до лікарні вже надійшло обладнання на суму 28,4 млн грн: томограф, який сьогодні презентували, апарат УЗД та компресор. У планах обласної влади також закупити рентген-апарат для приймально-діагностичного відділення медзакладу, ремонт відділень та подальше оновлення технічної бази як лікарні ім. Мечникова так і інших обласних мед закладів.

«Сьогоднішній запуск томографа – це збільшення послуг світового рівня. Ми повинні зробити все, аби якісне медичне обслуговування європейського рівня стало доступним для кожного громадянина. Обстеження на томографі безкоштовне», - підкреслив голова обласної ради Гліб Пригунов.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Читайте також:


123  (22.08.17 12:19): бесплатный? т.е. даром?
НЕ ВЕРЮ!
тут кровь с пальца сдать и то - плати...
Відповісти | З цитатою
7,62  (21.08.17 21:32): Ложь все это Відповісти | З цитатою
жир  (21.08.17 21:29): модер, почитай комментарии
чем мой отличался от остальных?
нет у нас бесплатных обследований, хоть три, хоть мой
чудо в перьях
Відповісти | З цитатою
Бывалый  (21.08.17 21:13): Обследование бесплатное, но за доступ надо будет заплатить, или за получение результатов. В Украине медицина бесплатная, но без денег к больному не подойдут, даже если больной будет умирать. Відповісти | З цитатою
Горожанин  (21.08.17 19:39): а на других купленных тоже за бюджетные деньги -платное... Відповісти | З цитатою
ЛЕСЯ  (21.08.17 18:53): НЕТ ВЕРЫ ЧТО БЕЗПЛАТНО! В ОНКО БОЛЬНИЦЕ НА ШКОЛЬНОЙ ИЛИ КОСМИЧЕСКОЙ ЦЕНЫ СТАРТУЮТ ОТ 600 ГРВ ЗА ОДИН ОРГАН Відповісти | З цитатою
Кризис  (21.08.17 18:51): Где сколько Пригуновых взять, что бы возле каждого томографа поставить ??? Все равно выдумают какой то благотворительный взнос о которого не откажешься ... Відповісти | З цитатою
Реально  (21.08.17 17:40): "Обследование на тамографе будет бесплатным". Запишут в очередь и будете в лучшем случае 1101. А захотите быстрее ... милости просим. Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
70
аварійних дитячих та тренажерних майданчиків планують відремонтувати у 2024 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті