Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 30 червня 2024
22:14

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Влітку поліцейські відзначають зростання кількості вуличних злочинів

Влітку поліцейські відзначають зростання кількості вуличних злочинів

Влітку поліцейські відзначають зростання кількості вуличних злочинів. Пов’язано це, передусім, з тим, що у літній період люди більше часу проводять на вулиці, зокрема у вечірній та нічний час. Коштовні прикраси жінок та дорогі гаджети в руках дітей провокують грабіжників.

Про це під час брифінгу у Головному управлінні Національної поліції в Дніпропетровській області розповів заступник начальника відділу з розкриття злочинів проти власності Управління карного розшуку Дмитро Патрелюк та командир батальйону УПП в місті Дніпрі Микола Рябовол.

«Грабіжники цілеспрямовано вибирають жертву, яка не може чинити опору та наздогнати їх. Під час нападу вони діють жорстоко та зухвало, нерідко застосовують силу. Тому ці злочини є особливо небезпечними, вимагають прискіпливості при розслідуванні та документуванні. Незважаючи на це, в поліції спостерігається позитивна динаміка розкриття вуличних злочинів. На сьогодні поліцією Дніпропетровщини з початку року зареєстровано 1067 грабежів, переважна більшість з них була вчинена у безлюдних дворах, вулицях, під’їздах та ліфтах. 464 таких злочинів розкрито, 454 особи отримали повідомлення про підозру, а 181 особі обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою» - повідомив Дмитро Патрелюк.

«Щоб не стати жертвою грабіжника, дотримуйтесь заходів особистої безпеки. Не провокуйте грабіжників золотими прикрасами, дорогими телефонами, грошима. Намагайтеся уникати безлюдних неосвітлених вулиць, пустирів, особливо ввечері та вночі. Якщо ви все ж стали жертвою грабіжника, спробуйте не панікувати, зібратися та одразу подзвонити на «102». Повідомте правоохоронцям якнайбільше деталей злочину – час, місце, обставини, а також особливі прикмети грабіжника. Залишайтеся на місці та чекайте приїзду патрульних. Шанси розкрити пограбування гарячими слідами досить високі» - порадив Микола Рябовол.

Також в поліції розповіли, що грабежі переважно вчиняють люди, які вже були раніше судимі, часто наркозалежні. Тому не намагайтеся вступати з ними в бійку. Якщо ви все ж вирішили простежити, куди побіг грабіжник, тримайтесь на відстані та розкажіть оператору «102» про свої дії. Ризик стати жертвою злодія можна значно зменшити, якщо дотримуватися цих простих правил.

Gorod.dp.ua на Facebook.


1  (24.06.17 10:01): Ужесточить наказание, за грабеж - вышка(вернуть расстрел), за воровство 25 лет с конфискацией. Гарантирую, все наладится. Дебилызакончатся или сядут, умные найдут другое занятие Відповісти | З цитатою
ЧёрнаЯ ж ОПА  (23.06.17 21:51): Иа выражаю озабоченность.. Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  Дніпряни жаліються на проблеми з мобільним зв’язком та інтернетом: що радять фахівці (39)

•  Поліція встановила осіб, причетних до катування та незаконного позбавлення волі ексвійськового у Дніпрі (21)

•  У Дніпрі відкрили туалет-рекордсмен (14)

•  24 пасажирські вагони та 2 екскурсійні. У Дніпрі до виходу на маршрути готують нову партію вживаних трамваїв з Лейпцига (12)

•  У Дніпрі посадовці комунального підприємства налагодили схему розкрадання бюджетних коштів на парковках (10)

•  Заборгували майже 1 млн грн: де у Дніпрі наступного тижня відключатимуть воду (9)

•  У Дніпрі на Сонячній Набережній почали демонтувати великий логотип на 10-поверхівці (9)

•  За розтрату 17 млн грн державного майна засуджено екскерівника інституту трубної промисловості у Дніпрі (8)

•  Конфлікт Тищенка із «Сином»: через що у Дніпрі «затримували» ексбійця Kraken (8)

•  Поліцейського, який брав участь у побитті ексвійськового у Дніпрі, звільнили – ЗМІ (8)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
8000
грн на місяць - мінімальна зарплата з квітня 2024 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті