Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Чт, 16 травня 2024
21:38

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У Дніпрі з опікунами безпритульних тварин вперше уклали угоду про соціальне партнерство

У Дніпрі з опікунами безпритульних тварин вперше уклали угоду про соціальне партнерство

Дніпровське комунальне підприємство «Зооконтроль» пропонує опікунам безпритульних тварин укладати двосторонні угоди.

Волонтери зобов'язуються опікуватися безхатьками, натомість раз на рік підприємство проводитиме чотирилапим комплексне обстеження та щеплення від сказу.

Першу таку угоду 22 червня підписали з опікунами песиків, яких два тижні тому заступник мера Бориса Філатова Михайло Лисенко повернув із Харкова до Дніпра.

Дворові собаки Маша, Пепсі та Редбул нарешті повертаються додому. Після виснажливої подорожі та медичних процедур собак забирають їхні опікуни Вікторія та Олена. Раніше жінки їздили до Харкова, щоб упізнати тварин під час рятувальної операції. Нагадаємо, що до сусіднього міста тварин вивезли, щоб приспати.

«Вони виросли на наших очах, живуть у нашому дворі. Вони нас знають і завжди підходять, якщо покликати. Звісно, ми будемо ними опікуватися – годувати та любити. Це головне», – розповіла пані Олена.

Угода з опікунами безстрокова.

«Така практика – перша для нашого міста. Сподіваюся, досвід буде успішним. Кількість охочих дуже велика. Надалі ми намагатимемося віддавати тварин саме опікунами. Для них усе це безкоштовно, за рахунок міста», – розповів директор КП «Зооконтроль» Олег Кучин.

Зазначимо, що з початку року в Дніпрі щепили від сказу та стерилізували близько 1,3 тис. безпритульних псів. Щодня працівники профільного комунального підприємства проводять хірургічні втручання в середньому п'ятнадцятьом тваринам.





Gorod.dp.ua на Facebook.

Читайте також:


Сергей  (24.06.17 12:28): В каждом дворе примерно половина любителей животных и вторая тех, кому они не нужны. Так почему же вторая половина должна страдать от покусов опасных животных? Я считаю что нужно возродить старую систему безвозвратного отлова и отстрела. Ни в одной реально цивилизованной стране нет соседства бродячих животных и людей. Да, там нет отстрела, но есть безвозвратный отлов. В нашей же ситуации нужен еще и отстрел т.к. 50 тысяч опасных бродячих животных в нашем городе - это чересчур много. У нас 1995 года в стране эпидемия туберкулеза, множества опасных инфекций, поэтому недавно принятый закон об ужесточении наказаний за жестокое обращение к животным явно не продуман. Надо прежде всего думать о гражданах Украины!!! Відповісти | З цитатою
Antonio  (23.06.17 10:49): Что же это за безобразие? Опасных животных защищает закон и слово против ничего нельзя сказать. Я сторонник старой системы регулировки численности - безвозвратного отлова и отстрела. И теперь получается что я в демократической стране не имею право выразить свое мнение, а если и выражу значит совершу правонарушение? Закон явно требует доработки и не только по поводу свободы выражение мыслей, но и что делать с агрессивными животными в городской среде и главное как будет финансироваться содержание приютов? Как будут изыматься из городской среды опасные животные возле детсадов, школ и больниц. Получается что права людей ущемляются, причем стариков и детей в первую очередь - право на безопасную окружающую среду. Відповісти | З цитатою
мария  (23.06.17 08:34): у страны есть будущее ! любовь и милосердие победят зло и ненависть! Відповісти | З цитатою
Синяя птица  (22.06.17 21:03): ..Ежедневно работники профильного коммунального предприятия проводят хирургические вмешательства в среднем пятнадцати животным..

Рада ввела штрафы до 8500 грн и лишение свободы до 8 лет за жестокое обращение с животными


ГДЕ ГРАНЬ МЕЖДУ ДОБРОМ И ЗЛОМ?
Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
69
сиріт з Дніпропетровщини отримали кошти на придбання власного житла у 2022 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті