Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 07 липня 2024
21:05

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Хірургія та педіатрія Дніпровського центру матері і дитини відповідатимуть європейським стандартам

|«« «« »» »»|

Цього року у Дніпрі відкриється реконструйоване педіатричне відділення Центру матері і дитини ім. проф. Руднєва, а у 2018-му – завершиться будівництво хірургічного корпусу.

Всі роботи ведуться за новітніми євростандартами забудови медичних закладів, повідомив голова ДніпроОДА Валентин Резніченко.

«Педіатричний корпус здамо у 2017 році, хірургічний – у 2018-му. Це будуть сучасні будівлі, із сучасним обладнанням та новою якістю лікування. Тут почуватимуть себе комфортно як діти та їхні батьки, так і лікарі. Роботи проводяться державним та обласним коштом», – зазначив Валентин Резніченко.

Хірургічний корпус почали будувати в 2016-му на місці старої поліклініки, зведеної ще на початку XX століття.

«Останні 10 років це приміщення взагалі стояло закритим. Тепер у нього вдихнуть нове життя. В хірургічному корпусі, зокрема, будуть басейн для дітей різного віку, тренувальне обладнання. Тобто це буде будівля, яка відповідатиме найсучаснішим вимогам», – розказав головний лікар Центру матері і дитини ім. проф. Руднєва Ігор Македонський.

Щорічно хірургічне відділення Центру матері та дитини ім. Руднєва приймає близько 2,5 тисячі маленьких пацієнтів. Новий корпус дозволить збільшити цей показник удвічі. Прийом пацієнтів вестимуть 170 лікарів. На шести поверхах розташують приймальне відділення, травмпункт, рентген-кабінет, кабінет томографії, палати, операційний блок. Одночасно там зможуть лікуватися 80 пацієнтів.

Педіатричному відділенню, яке нині на реконструкції, – більше 60 років. Будівлю перепланують і розширять. У сучасних палатах зможуть спільно перебувати діти з мамами.

«Тут будуть гарні умови. Комфортні палати з вентиляцією, кондиціюванням, окремим душем, санвузлом, автономним температурним режимом», – розповів куратор оздоблювальних робіт Віталій Мариненко.
м «Ми вже перепланували всі приміщення педіатрії, тепер готові до внутрішнього оздоблення, – окреслив будівельні роботи головний інженер підрядної організації Роман Іванов. – У хірургії завершуємо зводити останній поверх, наступний крок – перекриття покрівлі. Цьогоріч плануємо завершити цегляну кладку, встановити вікна та приступити до робіт всередині будівлі».

У 2017-му команда Валентина Резніченко загалом ремонтує 20 лікарень та більше 10 амбулаторій.

«Завдяки ініціативі Президента України Петра Порошенка щодо децентралізації в області з'явилися додаткові кошти. Спрямовуємо їх на створення сучасних умов для лікарів та пацієнтів регіону», – підкреслив радник голови ДніпроОДА Юрій Голик.

За останні два роки були відремонтовані 62 лікарні області, відкрите нове відділення для гемодіалізу в Павлограді, відремонтований пологовий будинок у Нікополі, збудований обласний дитячий центр. 13 нових амбулаторій з’явилися у Дніпрі, Павлограді, Кривому Розі, Новомосковську, Нікополі, Апостоловому та Синельниковому.

За два роки медзаклади області отримали 150 одиниць сучасного обладнання. Серед них – томографи, ангіографи, апарати штучного дихання і ультразвукової діагностики.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Синяя птица  (09.06.17 04:20): Если бы не регулярные раненные бойцы,- медицына Днепра б и доси шкультыгала на ривни внедорожника.. чи той,- подорожника.. Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  Дніпряни жаліються на проблеми з мобільним зв’язком та інтернетом: що радять фахівці (33)

•  Невдалий маневр через знеструмлення мережі: у Дніпрі зіткнулися трамваї №12 та №16 (15)

•  У Міненерго сподіваються, що ситуація з відключеннями світла покращиться у найближчі тижні (10)

•  Чому зникає зв’язок під час відключень світла? У Дніпрі мобільні оператори дали пояснення (9)

•  Дніпрянин придумав, як зробити безкоштовні акумулятори холоду, які «врятують» холодильник (7)

•  На Дніпропетровщині до 15 років за ґратами засуджено правоохоронця, який «зливав» представнику фсб рф паролі для проходження блокпостів (6)

•  Історія Дніпра: Де було відкрито перший критий басейн нашого міста (6)

•  Інсульт «помолодшав» на 10-15 років: як мешканцям уникнути порушення мозкового кровообігу (5)

•  У Дніпрі на Запорізькому шосе постраждав велосипедист (5)

•  У Дніпрі виявили ще один старовинний паровоз! (5)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
69
сиріт з Дніпропетровщини отримали кошти на придбання власного житла у 2022 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті