Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Ср, 05 червня 2024
02:54

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Алея пам’яті. Зауваження родичів загиблих

Алея пам’яті. Зауваження родичів загиблих

Дванадцятого травня у Дніпрі урочисто відкрили Алею Пам’яті, присвячену Небесній Сотні та загиблим бійцям АТО. Створення подібного монументу — необхідний для нашого суспільства крок, вважають родичі полеглих воїнів. Проте вони мають кілька зауважень щодо виконання проекту.

Дружина загиблого бійця Тетяна Хорольська виділяє кілька проблем. Найперше звертає увагу, що не передбачено місць для сидіння.

«Вік багатьох матерів не дозволяє довго стояти. До того ж, це емоційний стрес. Їм необхідно мати можливість сісти, і сидіти поруч, а не далеко у сквері», — вважає Тетяна.

Крім того, вона незадоволена відсутністю дат життя та смерті під світлинами.

«Я розумію, що це не цвинтар, але діти, що приходять на Алею, мають знати, у якому віці воїни були готові прийняти на себе цей тягар та піти захищати країну», — підкреслює активістка.

Якість світлин також викликала дорікання. Мати загиблого бійця Тетяна Решетняк наголошує: облич воїнів взагалі могло не бути на монументах. Вона разом з активістками та активістами півроку переконувала замовників проекту в необхідності такого оформлення. Але кінцевий результат її шокував:

«Коли я прийшла на відкриття, то не змогла знайти сина. Зі мною сталася справжня істерика. Потім мене підвели, вказали, де його світлина, - я його просто не впізнала. Мені потрібно, щоб він був схожий на себе».

Також Тетяна Решетняк обурена форматом відкриття:

«Скажу чесно, нас, батьків, образили. Поставили десь осторонь, за стрічкою. Ніби це зроблено не для нас у першу чергу».

Ольга Бойко втратила в АТО сина. Вона звертає увагу на відсутність логістики: світлини розташовані в довільному порядку, без групування за військовими частинами чи місцями загибелі.

«Ми вдячні команді, яка втілила цій проект у життя. Проте хочемо побажати їм прислухатися до народу», — наголошує вона.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Читайте також:


Я  (16.05.17 12:47): а на кладбище можно посидеть!!! Где вы видели лавки возле городских памятников? Притензии дурацкие. И фото не такое и дат нет, люди, блин, вам никто ничего не должен!!! Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
asd2  (16.05.17 10:56): Склепали на скорую руку, какая страна такие и герои, такая и память. Відповісти | З цитатою
)))  (15.05.17 21:14): Это всё временно! По установившейся традиции, после окончания войны необходимо построить храм "на крови". Один, главный храм. Ныне он (храм) может быть оборудован техническими компьютерными средствами и каждый сможет посмотреть информацию о погибших защитниках Украины: биография, фото, видеоклипы и другие документы.
В Храме можно будет проводить богослужения, а возле него устроить кладбище, где будет покоиться прах героев.
Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
50
років проіснувала газета "Днепр вечерний" у паперовому форматі

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті