Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 15 червня 2024
07:19

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Головні події тижня від ДніпроОДА

Головні події тижня від ДніпроОДА

Нові об’єднані громади, квартири для сімей захисників, реабілітація поранених у Литві, будівництво Алеї пам’яті та новий експонат для Музею АТО.

Про головні події тижня розповів заступник голови Дніпропетровської ОДА Володимир Юрченко під час публічного звіту.

На Дніпропетровщині з'явилися дві нові територіальні громади - Любимівська і Троїцька. Тепер в області 37 громад.

«Найближчим часом новостворені громади передадуть до ЦВК документи на призначення дати виборів. Жителі обиратимуть голів громад і депутатів», - повідомив заступник голови ОДА Володимир Юрченко.

На Дніпропетровщині стартував капітальний ремонт доріг. Вже розпочато роботи на 9 вулицях в Жовтих Водах, Марганці, Синельниковому, Синельниківському, Солонянському, Павлоградському та Петропавлівському районах.

У ЦНАПі Кам'янського відкрився перший в області офіс комунальних послуг. Тепер не потрібно ходити по різних інстанціях, всі комунальні послуги можна отримати в одному місці.

На Алеї пам'яті біля ДніпроОДА встановили першу стелу з фотографіями загиблих в АТО жителів Дніпропетровщини. Всього їх буде 15. На кожній стелі - світлини бійців, їх прізвища, емблеми військових частин, де служили хлопці. У пам’ять про загиблих за незалежність країни на Алеї висадили 180 туй.

У вуличній експозиції Музею АТО з'явиться новий експонат. Це броньований Land Rover Discovery, який три роки поспіль був на Донбасі.

«Перший в Україні Музей АТО відкрила ДніпроОДА. Вулична експозиція відкрилася в травні 2016-го, внутрішня - в січні 2017-го. Вони розповідають про подвиг жителів області, які захищали східні кордони країни», - зазначив Володимир Юрченко.

Майже 4 мільйони гривень виділено з обласного бюджету на реконструкцію діорами «Битва за Дніпро». У 40-річній будівлі відремонтують дах, освіжать полотно діорами, осучаснять експозицію.

26 сімей бійців АТО Дніпропетровщини цьогоріч купили власні квартири. Ще 16 обирають житло. На оселі для родин захисників в 2016 році область отримала з держбюджету майже 30 мільйонів гривень.

Четверо бійців АТО повернулися з Литви після реабілітації. Лікувальний курс проходили протягом трьох тижнів в місті Друскінінкай. Загалом на курорті оздоровилися вже 126 захисників з Дніпропетровщини.

Щотижневий звіт ДніпроОДА можна переглянути за посиланням. Дивіться й презентацію.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Документи за темою:

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
1,2
млн. нових дерев висадять на Дніпропетровщині

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті