Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пт, 17 травня 2024
05:17

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

200 психологів та педагогів Дніпропетровщини здобули практичні навички з інклюзивної освіти

|«« «« »» »»|

Діти з особливими потребами мають здобути якісну освіту. Допоможе в цьому інклюзивна форма навчання. Дніпропетровщина долучилася до всеукраїнського експерименту. 200 фахівців області пройшли тренінг «Інклюзивна освіта – рівень свідомості нації».

Підсумки навчання підбила дружина Президента України Марина Порошенко під час робочої поїздки в регіон.

Розкрити здібності кожної дитини – на це спрямована інклюзивна освіта. Як зробити навчання успішним для особливих дітей, знають спеціалісти Дніпропетровщини.

200 психологів і педагогів здобули практичні знання на тренінгу «Інклюзивна освіта – рівень свідомості нації». Підсумувала навчання перша леді країни Марина Порошенко.

«Дніпропетровська область долучилася до науково-педагогічного експерименту з розвитку інклюзивної освіти в Україні. Це відповідальний крок. Команда реформаторів з інклюзивної освіти розширюється і стає більш потужною. До неї приєдналися фахівці Дніпропетровської області, – зазначила Марина Порошенко. – Кожна дитина унікальна. Наша задача – розкрити потенціал особливих дітей, дати їм якісну освіту, допомогти соціалізуватися».

Дружина глави держави подякувала фахівцям за небайдужість до дітей, які мають особливі освітні потреби, і вручила сертифікати.

«Цей сертифікат засвідчує, що ми отримали певні знання, вміння та навички, які будемо використовувати в роботі, – поділилася психолог Ганна Трощина. – Тренінг цікавий і корисний. Було багато практичних вправ, навіть перевтілювалися в дітей. Усі, хто супроводжує інклюзивне навчання, мають працювати командою. Тоді матимемо результат».

Ділилися знаннями провідні тренери України. Вони розказали, як розробляти індивідуальні програми розвитку для особливих дітей, як взаємодіяти психологам, педагогам і батькам.

«Для дітей з обмеженими можливостями важливе освітнє середовище. Воно має бути цікавим, яскравим та розвиваючим. Окремий акцент – на класному менеджменті. Це та реальність, яка може бути впроваджена в Україні», – каже тренер, професор кафедри спеціальної психології Київського університету ім. Бориса Грінченка Тетяна Скрипник.

У Дніпропетровській області за інклюзивною формою навчаються 276 дітей. Для них в регіоні працюють 210 класів у 104 школах. Вчителям, які навчають особливих дітей, допомагають асистенти. Їх в області – 151.

Проект із впровадження інклюзивної освіти в Україні реалізує Благодійний Фонд Порошенка за підтримки Міністерства освіти й науки.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Читайте також:

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
74
дитячих та спортивних майданчиків відремонтують у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті