Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
пт, 19 апреля 2024
20:40

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Гліб Пригунов: «Комунальні тарифи віддадуть у регіони»

Гліб Пригунов: «Комунальні тарифи віддадуть у регіони»

Позавчора голова обласної ради Гліб Пригунов взяв участь у засіданні Ради регіонів, що відбулося під головуванням Президента.

В інтерв’ю «Зорі» він розповів про основні новації в житті країни, які озвучив глава держави.

— Глібе Олександровичу, про які саме важливі нововведення в житті країни йшла мова?

— Обговорювалися насамперед динаміка процесу децентралізації, соціально-економічні реформи в країні і політична ситуація на перспективу.

В першу чергу — важливі новації в економіці. Президент анонсував ліквідацію податкової поліції. Це дозволить бізнесу спокійно і планомірно розвиватися. Те, про що так багато говорилося і писалося, поступово стає реальністю.

Глава держави наголошує на необхідності залучення інвестицій у країну. Адже кошти, які надходять в Україну, є запорукою динамічного розвитку економіки та реалізації численних проектів розвитку. Країні потрібні гроші, але не для проїдання, а на модернізацію інфраструктури чи створення і будівництво нової.

Дуже активно обговорювалися нові повноваження Антимонопольного комітету. Вони повинні полегшити органам влади і місцевого самоврядування реальну роботу.

— А чи є конкретика?

Будь ласка! Я запропонував внести до законодавства зміни, що не дозволяють блокувати проведення важливих для області і міста тендерів. Наприклад, за скаргами сумнівних фірм, які цікавить не чесна участь в торгах, а свідоме гальмування процесів.

Президент не просто підтримав ідею, а доручив опрацювати комплекс пропозицій. Не взагалі коли-небудь, а з реальними термінами та відповідальними.

Як оцінює Київ процес децентралізації, в якому область займає чільну позицію?

— Децентралізація, розпочата з ініціативи глави держави, сьогодні стала в Україні однією з найуспішніших реформ. Збільшення повноважень для регіонів дає більше можливостей для конкретних людей і територій. Громадяни розуміють свою вигоду і самі змінюють життя на краще.

…Візьмемо хоча б об’єднані територіальні громади, створені в 2015 і на початку 2016 р. Вони вже почали самостійно ремонтувати дороги. Не чекаючи на допомогу ні від держави, ні від області. Шість об’єднаних громад торік на свої кошти провели капремонт доріг майже на 15 мільйонів гривень.

Загалом в нашій області вже створено 35 ОТГ…

І ця кількість постійно збільшується. Люди зрозуміли переваги об’єднаних громад, тому процес йде динамічно і впевнено.

Ще одна важлива новація, про яку йшла мова на Раді регіонів, — передача зверху вниз повноважень щодо комунальних тарифів. Одна з найбільш наболілих проблем як для городян, так і для жителів сільської місцевості!

Президент доручив у найстисліші терміни передати повноваження щодо встановлення тарифів на тепло і водопостачання, яке зараз здійснює Національна комісія регулювання енергетики. Дуже своєчасно!

Дійсно, навіщо центральним органам влади втручатися в справи міста або селища, де живе менше 100 000 людей? Тарифи для них повинні встановлюватися не в Києві, а на місцях. Ближче і зрозуміліше, як мінімум.

— І дешевше?

— Не виключено, хоча стверджувати не буду. У кожного питання — своя економіка. Вона вимагає цифр і розрахунків, а не гучних заяв. У гонитві за політичними балами можна таких дров наламати… Але, на щастя, Петро Порошенко це чудово розуміє.

— Уже майже тиждень в країні активно обговорюють перспективу дострокових виборів у Раду. Якої позиції дотримується Президент?

— Як будь-яка розсудлива людина, глава держави скептично оцінює таку можливість. Більш того — впевнений, що це політичний ризик, який ставить під загрозу потенційне економічне зростання.

Тим, хто регулярно вивчає опитування громадської думки, добре видно, що дострокові парламентські вибори навряд чи дозволять сформувати вищий законодавчий орган країни з більш серйозним реформаторським потенціалом, ніж нинішній.

— Це, мабуть, дуже вже м’яко.

— У чинного парламенту є всі шанси нормально і конструктивно діяти. Час для цього теж є. Справа за малим — припинити політичні ігрища…

—… і почати працювати на країну не від випадку до випадку, а усвідомлено і системно. Ми про це вже неодноразово говорили…

— Занадто багато стало політиків, і майже немає державних діячів. У цьому поки основна біда України. Дешеві слова швидко конвертуються в таку ж дешеву популярність, нехай навіть розтиражовану відомими телевізійними шоу. У підсумку страждає не тільки держава, а й мільйони конкретних людей.

— Не дуже оптимістично, чесно кажучи, звучить.

Але реально. Популістом бути набагато простіше і комфортніше. Значно важче брати на себе відповідальність за країну і поступово, по кроку, по півкроку, рухатися вперед шляхом цивілізованого розвитку.

Gorod.dp.ua на Facebook.


***  (22.03.17 20:48): я вас умоляю!
я еще от обещания филатова (снизить тариф на отопление на 40-50 процентов) отойти не могу, все радуюсь и жду, жду и радуюсь!!!
а тут такие перспективы...
Ответить | С цитатой
Про  (22.03.17 20:13): Вообще то интересует Цифра в квитанции!!! А зачем эта информация?! Делайте свою работу и хорошо... Ведь токарь не кричит с телевизора как он гайку сегодня для нас точил..:) дворник как заметал за углом ..:) Ответить | С цитатой | Обсуждение: 1
мытарь  (22.03.17 17:15): "Президент доручив у найстисліші терміни передати повноваження щодо встановлення тарифів на тепло і водопостачання, яке зараз здійснює Національна комісія регулювання енергетики. Дуже своєчасно!" - ну кто из них того, популист типа? НКРЕ просто утверждает то что накроили на местах) Ответить | С цитатой
Горожанин  (22.03.17 17:07): Цитата:"Значно важче брати на себе відповідальність за країну". Курс упал в три раза. Постоянно растущие внешние долги. Кто ответил за это? Ответить | С цитатой
1
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  Мешканці Новокодацького району Дніпра активно долучилися до суботника на «Безіменній висоті» (11)

•  У Дніпрі дівчина бризкала перехожим в обличчя освіжувачем (відео моменту) (11)

•  У Дніпрі розпочали ремонт мосту, що веде на Монастирський острів (11)

•  На Фестивальному причалі у Дніпрі відбувся автопробіг-зустріч ретро-машин «За весною» (9)

•  Збитки на понад 7 млн грн: у заповіднику на Дніпропетровщині квадроциклами пошкодили унікальні піщані бархани (7)

•  На Дніпропетровщині чоловіка спершу засудили до довічного за вбивство матері та бабусі, а потім присудили 3 млн гривень компенсації за душевні страждання (7)

•  У Дніпрі на автостанції на лівому березі планують збудувати зал очікування з торговельними приміщеннями (6)

•  У 6 закладах Дніпропетровщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті (5)

•  У Дніпро повертається стародавня мумія! (5)

•  У Дніпрі на Слобожанському проспекті водій ВАЗ спровокував смертельну ДТП з 23-річним мотоциклістом на Yamaha: відео моменту (4)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
406
домов ОСМД и ЖСК обновлены в Днепре в 2023 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте