Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
03:37

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Бійці АТО осягають філософію айкідо

|«« «« »» »»|

Гармонія рухів і дихання, злагодженість тіла й розуму, повна відмова від особистих амбіцій – така філософія айкідо. Японське бойове мистецтво опановують бійці АТО.

Безкоштовні курси для демобілізованих організували ДніпроОДА та обласна федерація айкідо. Записатися на тренування можна будь-коли. Заявки приймають у Центрі допомоги учасникам АТО при облдержадміністрації.

«ДніпроОДА допомагає бійцям АТО адаптуватися в мирному житті. Для них організовуємо освітні курси, спортивні змагання, пісенні конкурси. Демобілізовані мають змогу оговтатися від війни на заняттях з айкідо. Курси запропонувала обласна федерація айкідо – ДніпроОДА задумку підтримала. Перша група АТОвців розпочала тренування кілька місяців тому. Записатися на курси можуть всі бажаючі», – зазначив голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко.

Учасник АТО Сергій Мудрук про айкідо читав тільки у книгах. Тепер вирішив на практиці осягнути філософію японського бойового мистецтва.

«Давно хотів зайнятися цим видом єдиноборств. Побачив оголошення про набір в групу – вирішив спробувати. Тренуюся три місяці, подобається. Для моїх фізичних можливостей саме те, що треба. Отримую гарний настрій та релаксацію», – посміхається Сергій Мудрук.

Демобілізований Сергій Костиль займається важкою атлетикою. Тепер серед його спортивних вподобань ще й айкідо. «Почув, що ДніпроОДА оголошує набір на курси з айкідо. Вирішив спробувати. Вийшло. Тепер працюю над собою, розвиваюся. Спасибі велике», – дякує Сергій Костиль.

В айкідо немає ні переможців, ні переможених, не прагнуть титулів і кубків. Тут інші пріоритети. Рухи прості й позбавлені агресії, спрямовані не на атаку, а на захист. Тіло максимально розслаблене, а розум – напружений.

«Слово «айкідо» складається з трьох ієрогліфів. «Ай» – це гармонія, «кі» – дух, «до» – шлях, – розказав президент Дніпропетровської обласної федерації айкідо Ігор Снітівкер. – Японське бойове мистецтво максимально гармонічне, культурне, цивілізоване й ефективне. Його комфортні умови якомога краще підійдуть учасникам АТО. Ми не створювали для демобілізованих окремих груп. Хлопці займаються разом з усіма, але в них є індивідуальний інструктор».

Тренування у демобілізованих інтенсивні – по дві години тричі на тиждень. У технічному арсеналі – захвати, кидки, маневрування та відходи, атакуючі прийоми відсутні.

Набір на курси з айкідо триває. Записатися можна в Центрі допомоги учасникам АТО при Дніпропетровській ОДА за адресою: Дніпро, пр. Поля, 1 (колишній пр. Кірова), 1-й поверх, тел.: (056) 742-86-62, (068) 679-89-61. Курси безкоштовні.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
69
сиріт з Дніпропетровщини отримали кошти на придбання власного житла у 2022 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті