Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Вт, 14 травня 2024
11:29

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У Дніпрі на допомогу постраждалим від аварії на Чорнобильській АЕС виділять понад 8 мільйонів гривень

У Дніпрі на допомогу постраждалим від аварії на Чорнобильській АЕС виділять понад 8 мільйонів гривень

У 2017 році з міського бюджету Дніпра планують виділити понад 8 мільйонів гривень для допомоги чорнобильцям. Про це повідомив голова міської спілки «Союз Чорнобиль Україна» Ігор Турчин.

Так, 1100 вдів ліквідаторів отримають по 2 тисячі гривень до 26 квітня, Дня пам'яті Чорнобильської трагедії. А до 14 грудня (День вшанування пам'яті учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС) таку саму суму виплатять 1175 чорнобильцям І категорії.

«Допомогу можуть отримати не тільки чорнобильці І категорії, а й інваліди загального захворювання. Це ті, хто, є учасниками ліквідації аварії, але їхнє захворювання не пов'язали з ЧАЕС. Вони отримують маленьку пенсію, тому для них для така допомога дуже важлива. Вони також отримають по дві тисячі гривень», – зазначив Ігор Турчин.

Крім того, в місті діє програма закупівлі путівок на оздоровлення для чорнобильців ІІ категорії. На неї цього року виділили 1 млн 800 тис. грн. Також постраждалі від вибуху на ЧАЕС І, ІІ та ІІІ категорій можуть отримати кошти на лікування та придбання медикаментів. Станом на 7 лютого по таку допомогу звернулося 20 осіб. Гроші вони отримають протягом місяця. Загалом на медичну частину програми виділено 1 млн 100 тис. грн.

Ще один важливий пункт програми – це матеріальна допомога у сплаті за житлово-комунальні послуги для вдів, які не змогли довести, що смерть чоловіка пов'язана з Чорнобилем. Таких у Дніпрі близько 250 осіб і щомісяця вони отримують по 500 гривень послугами ЖКХ.

«Це для тих, в кого немає інших пільг. Така допомога видається не грошима, а саме у вигляді житлово-комунальних послуг: вдова ліквідатора йде до відділення соцзахисту зі свідоцтвом про смерть чоловіка та його посвідченням, пише заяву, що на тепло, наприклад, їй необхідно виділити 200 гривень, на воду – 100 гривень, на електроенергію – 50 гривень і так далі. Я хочу підкреслити, що це саме міський бюджет і місто бере на себе додаткові зобов'язання щодо цих людей. Таку масштабну підтримку постраждалих від вибуху на ЧАЕС по всій Україні забезпечує тільки Дніпро», – сказав голова міської спілки «Союз Чорнобиль Україна» Ігор Турчин.

Минулого року на допомогу постраждалим під час катастрофи на Чорнобильській АЕС було виділено 7 мільйонів гривень, тобто цьогоріч фінансування програми зросло на понад мільйон гривень.

Загалом у Дніпрі проживає близько семи тисяч людей, яких торкнулась аварія на ЧАЕС. Це – вдови, ліквідатори, евакуйовані.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Елена  (22.11.19 15:35): МНЕ ИНТЕРЕСНО ,ПОЧЕМУ НЕТ ВЫПЛАТ НА ПИТАНИЕ С АВГУСТА МЕСЯЦА,ДЕНЬГИ ЗАКОНЧИЛИСЬ? Відповісти | З цитатою
Вдова Чернобыльца  (12.02.17 10:56): Благодарна и за память, и за материальную поддержку. Безусловно, тяжело в это нелегкое время предусмотреть такие средства. Відповісти | З цитатою
Днепр_2  (10.02.17 10:13): Интересно, сколько куплено удостоверений чернобыльцев?
Кто-нибудь считал?
Відповісти | З цитатою
ой ли  (09.02.17 12:00): не верьте усатому с медальоном на груди Відповісти | З цитатою
Ликвидатор 2-й категории.  (08.02.17 12:15): Ни разу за 30 лет денежную помощь не получал.
А нынче вынужден отдать 15% пенсии и идти работать сторожем, чтобы как-то существовать.
Пенсия,насчитанная на общих основаниях, с 2009 года увеличилась АЖ на 200грн. с 2500 до 2700.
Это при стаже 30лет и коэф.зарплаты 3.
А как бы должен получать пенсию в 3раза больше средней по стране, если я в 3раза больше платил налогов!
Відповісти | З цитатою | Обговорення: 2
вдова  (08.02.17 09:59): бла. бла.бла.бла. умер 11 лет назад мой муж, никто не вспомнил ни разу. А себе все медальки вешаете. А за помощью обратилась, оказалось надо инвалидом было стать а потом умереть, а раз не купил инвалидность значит ничего и не положено. Так зачем такая организация, которая не защищает права "Чернобыльцев" Відповісти | З цитатою | Обговорення: 2
Ай какнестыдно  (07.02.17 22:39): Занимать такую должность, начинали с 8ми гривен и доехали аж до недельной зарплаты простого чиновника нафтогаза на целый город, ахахаха бугугага Відповісти | З цитатою
Вдовам  (07.02.17 17:09): согласен! А остальным??? Все настоящие чернобыльцы уже от нас далеко! Товарищ 15 лет тому назад умер. а это так ... рядом пробегали или как генералы менты на вертолете пролетали. Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
110
років готелю «Асторія»

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті