Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 18 травня 2024
20:57

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Президентські нагороди: дев’ять державних відзнак відправляються до Дніпропетровщини

Президентські нагороди: дев’ять державних відзнак відправляються до Дніпропетровщини

За значний особистий внесок у державне будівництво, об’єднання суспільства та багаторічну працю – до Дня Соборності України Петро Порошенко підписав Указ про відзначення державними нагородами.

Президентські відзнаки отримали мешканці Дніпропетровщини: волонтери, журналіст, лікар, юрист та звичайний містянин, який ризикуючи своїм життям допомагав поліцейським.

Події 25-го вересня минулого року сколихнули не тільки Дніпро, але й усю країну: зухвале вбивство двох поліцейських Артема Кутушева та Ольги Макаренко. Їх тоді намагався врятувати Валерій Тімонін – звичайний водій маршрутки. Ризикуючи власним життям, він заблокував виїзд авто злочинця.

«Я просто не міг дивитися, як вбивають дітей», - єдине, що тоді міг сказати Валерій.

Президент України Петро Порошенко присвоїв Валерію Тімоніну орден «За мужність» 3-го ступеня. Разом із ним такою ж нагородою відзначили і двох волонтерів з Дніпропетровщини – Андрія Ігнатенка та Сергія Тарасова. Вони – представники гуманітарної місії «Евакуація-200». Організація займається пошуком тіл загиблих і поверненням їх рідним.

«Вони бачили війну з найстрашнішого боку. Саме вони повертали хлопців із Іловайських полів, досліджуючи метр за метром української землі у сірій зоні», - зазначила радник голови ДніпроОДА Ольга Горб.

Петро Порошенко відзначив також і Ігоря Магрілова – члена Дніпропетровської обласної організації спілки журналістів України. Він отримав звання «Заслуженого журналіста України».

«Я ніколи не працював заради нагород, хоча в журналістиці вже 37 років. Якщо визначили, що я вартий нагороди – добре. Дякую колегам», - сказав Ігор Магрілов.

Відзначили також голову Спілки споживчих товариств Дніпропетровської області Олександра Носенка. Він отримав звання «Заслуженого працівника сфери послуг». А «Заслуженого лікаря України» присвоєно медику Дніпропетровської обласної дитячої лікарні Сергію Інюшину.

Без нагород не лишилися і освітяни. Орден княгині Ольги 3-го ступеня отримала Тетяна Перцева – перший проректор Дніпропетровської медичної академії. Та звання «Заслуженого юриста України» - завідувач кафедри Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ Лариса Наливайко.

Медаль «За працю і звитягу» присвоїли шліфувальнику місцевого підприємства «ТехноПрогрес» Володимиру Бредуну.

Gorod.dp.ua на Facebook.


zzz  (24.01.17 16:19): Днепроптеровщину Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
45
стихійних сміттєзвалищ ліквідували у Дніпрі за 2022 рік

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті