Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
01:34

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У Таромському відзначили свято Щедрого вечора українськими вечорницями

|«« «« »» »»|

13 січня, у свято Маланки, або Щедрого вечора, мешканці Таромського влаштували у своєму мікрорайоні справжні українські вечорниці. Їх організували в місцевому культурно-дозвільному центрі «Іскра».

Захід зібрав повну залу глядачів, яких аматорські творчі колективи розважали співами, танцями, виконанням традиційних колядок.

Перед гостями також виступив дитячий ансамбль з м. Кам'янське, який зіграв на українських народних інструментах.

Завітав на українські вечорниці й заступник міського голови Дніпра Олександр Шикуленко. Він привітав таромчан з новорічними та різдвяними святами, а також нагородив керівника бібліотеки-філії № 18 Галину Цумер медаллю «За заслуги перед містом» та вручив подяку міського голови працівниці бібліотеки Наталії Круть.

Як зазначив Олександр Шикуленко, саме завдяки творчій активності керівництва і працівників таромської бібліотеки в мікрорайоні вже не перший рік проводяться українські вечорниці. Посадовець також наголосив, що міська влада Дніпра й надалі приділятиме увагу розвиткові інфраструктури колишнього селища, щоб його мешканці відчували себе повноцінною частиною великого мегаполіса.

«Дуже приємно бути на такому родинному й теплому святі. Вас, таромчан, можна насправді назвати однією дружною родиною. Як добре, що ви не забуваєте українських традицій та звичаїв, проводите таке колоритне свято. Нехай сьогодні, у Щедрий вечір, до кожної оселі прийдуть лише добрі люди зі світлими та добрими побажаннями. Добра всім, здоров'я, достатку та миру. Зі святами!» – сказав Олександр Шикуленко.

У свою чергу голова Таромського Олексій Бондаренко зазначив, що таким святом таромчани доводять, що вони є справжніми українцями, спадкоємцями вікових традицій.

«Своїм прикладом показуємо, що любимо, цінуємо свою Україну, знаємо традиції, обряди, звичаї й готові передавати їх нашим дітям. Нехай сьогоднішні українські вечорниці стануть незабутньою подією початку 2017 року в нашому мікрорайоні. Усім міцного здоров'я, любові, родинного затишку! Нехай на нашій українській землі нарешті запанує мир!» – зазначив Олексій Бондаренко.

Після концертної програми на усіх учасників і глядачів заходу чекало частування справжнім українським кулешем, приготованим на вогнищі козаками таромського полку.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Ем  (13.01.17 16:23): Всё доброе и хорошее -- прекрасно! Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
50
років палацу культури «Шинник»

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті