Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
пт, 19 апреля 2024
09:57

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Плавець Антон Коль: Моє прагнення – золото на Паралімпійських іграх

Плавець Антон Коль: Моє прагнення – золото на Паралімпійських іграх
У плавання, в професійний спорт, я прийшов випадково. Займаюся плаванням з 12 років, почав у інтернаті. Нас привозили групами на «Метеор» і намагалися навчити плавати. На мене там декілька разів подивились і сказали, що толку з мене не буде, а я хотів плавати… загорівся дуже. Тоді почав плавати в річках. Мені було прикро, що всі хлюпаються у воді, стрибають, а я сиджу на березі, збираю пісок у плавки. Я потихеньку заходив, захлинався, потім вилазив. Декілька разів тонув, але все-таки навчився. Була така ситуація — мене друзі скинули з катамарана, я якось виплив і так потихеньку почав плавати.

З народження мене покинула мама, вона написала відмову. Виховувався я в дитячому будинку, там пробув з 5 до 18 років, а потім мене влаштували в геріатричний пансіонат у Придніпровську. Перший рік у мене дах їхав, там можна було здуріти, контингент різний. Зрозуміло, що люди літнього віку можуть бути, і в’язні колишні, можуть бути і науковці. Абсолютно різношерсте збіговисько, прошу вибачити за таке висловлення. Психологічно там важко, можна спитися. Я розумію людей, які там живуть, адже там більше нічого робити, окрім того, щоб пити і чекати власної смерті.

Я вступив до Будівельного технікуму. Там вчився і частково підробляв, креслення робив. Але потім в один момент мені все це так набридло, все безрезультатно було, це 2012 рік. Такий собі момент депресії. Тоді мені захотілося в басейн. Почали працювати з тренером Геннадієм Анатолійовичем. Ну як працювати — я просто плавав, мені сподобалось, я відчув різницю. Через півроку я почав ходити в басейн значно частіше. Потім мені запропонували поїхати в Євпаторію на збори. Було дуже важко готуватися на рівні збірної, тренуватися з ними. Робота, робота, робота… і я вже опинився на чемпіонаті світу в Канаді, в Монреалі. Це було в 2013 році.

Переживання були ще тоді, коли нам сказали, що все, хлопці, ми готуємося на Паралімпійські ігри. І тут вже реально починаються хвилювання, переживання і починається посилена робота. Тоді в жодному разі не можна було говорити, що я не можу.

У Ріо нас зустріли досить тепло. Не знаю, як там у олімпійців, які у них були проблеми, але у нас проблем взагалі не було: пандуси, заїзди, ліфти, в басейні були волонтери на випадок, коли когось потрібно було підняти. Волонтерів було дуже багато.

— І якщо порівняти це з умовами тренування тут?

— У нас тут були гарні умови в Україні, коли ще Крим був українським. На нашій паралімпійській базі в Євпаторії були всі умови.

— Де збори відбуваються зараз?

— У Миколаєві, там басейн з досить добрими умовами, і в Кам'янському (Дніпродзержинськ). У басейні в Кам'янському трохи важко. Там басейн гарний: великий, чистий. Проблем із ним немає, але для людини на візку він важкодоступний. Там було б непогано вмонтувати якийсь підйомник на другий поверх. Сходинки круті, там нікуди ліпити пандус. Зараз тренуюсь у вищому училищі фізичної культури, завдяки директору училища, в принципі, на візку є доступ. З іншого боку є невеличкий пандус, заїхати можливо. Можна сказати, що тут доступно.

Я не можу сказати, що мені легко плавати. У мене бувають такі тренування, що я просто виповзаю з басейну з таким трудом, що вже і повертатися не хочеться наступного дня. Але це такі моменти, які потрібно перебороти.

На Паралімпіаді в Ріо я робив усе, що було в моїх силах. І ті результати, які я показав, навіть на сотні, вони перевищують попередні мої результати. Я програв дотик Франческо Бетеллі. Це, звісно, трошки прикро, але те, що був покращений мій особистий результат — це моє досягнення, досягнення тренерів. Дистанція 50 метрів у мене в Ріо трошки не вийшла, бо там затримали старт більше ніж на 40 хвилин. Це збило мене з пантелику. На сотні я виступив краще, показав себе краще, був більш зібраний, налаштований, і не було таких перепон, як затримка старту. Моє прагнення – золото на Паралімпійських іграх.

— Займатися плаванням для тебе необхідність чи просто задоволення?

— Це все. Раніше я, напевно, не розумів, що вода знімає з мене стрес. Коли нахлине щось, якісь тяжкі моменти, тоді я кайфую від того, чим я займаюсь. Це дійсно приносить мені задоволення, я забуваю про всі проблеми, коли я в басейні.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  Надрив м'яза стегна. Вінгер Дніпра-1 розповів, скільки пропустить через травму (32)

•  У Дніпрі дівчина бризкала перехожим в обличчя освіжувачем (відео моменту) (11)

•  У Дніпрі розпочали ремонт мосту, що веде на Монастирський острів (11)

•  Мешканці Новокодацького району Дніпра активно долучилися до суботника на «Безіменній висоті» (11)

•  На Фестивальному причалі у Дніпрі відбувся автопробіг-зустріч ретро-машин «За весною» (9)

•  На Дніпропетровщині чоловіка спершу засудили до довічного за вбивство матері та бабусі, а потім присудили 3 млн гривень компенсації за душевні страждання (9)

•  У Дніпрі зник екскурсійний ретро-трамвай – у чому причина? (7)

•  У Дніпрі відзначають День космонавтики (7)

•  Збитки на понад 7 млн грн: у заповіднику на Дніпропетровщині квадроциклами пошкодили унікальні піщані бархани (7)

•  На Дніпропетровщині відбувається пошукова операція 13-річної Марини Волошко (5)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
16,9
млрд грн - бюджет Днепра на 2024 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте