Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
01:31

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У Дніпрі до кінця року планують відкрити 15 додаткових груп в дитсадках

У Дніпрі до кінця року планують відкрити 15 додаткових груп в дитсадках

У Дніпрі до кінця року планують відкрити 15 додаткових груп в дитсадках.

Про це під час прямої телефонної лінії 28 вересня повідомила методист методичного центру управління освіти департаменту гуманітарної політики міськради Олена Кисільова. Вона зазначила, що з кожним роком кількість додаткових груп у садках збільшується.

«Так, у 2015 році у дитсадках, що працюють, було відкрито 12 додаткових груп на 225 місць. З початку цього року відкрито 3 групи на 50 місць, готуються до відкриття ще 15 груп на 280 місць. На відкриття цих 15 груп з міського бюджету виділено понад 12 млн грн. На сьогодні на житловому масиві Лівобережний-3 коштом обласного та міського бюджетів будується дитячий садок на 12 груп. На його будівництво, а також на придбання обладнання та устаткування з міського бюджету виділено 34,5 млн грн», – сказала Олена Кисільова.

Вона також повідомила, що цього року коштом міського бюджету відремонтовано харчоблоки в 10 дошкільних закладах міста. Понад 10 млн грн направлено на ремонти покрівель, систем опалення, водопостачання та інші ремонтні роботи у дитсадках, 6 млн грн – на придбання обладнання.

Під час прямої телефонної лінії методист методичного центру управління освіти наголосила, що прийом дітей до дитячих садків триває.

«Дітей до дитячих садочків приймаємо протягом усього календарного року, але в основному дітей віддають у вересні-листопаді. Загалом з початку поточного року до дитсадків міста прийнято 8 тисяч дітлахів. Маємо 1,5 тисячі дітей, яким виповнилося 6 років, але їхні батьки вирішили не віддавати їх до школи, а залишити в садочку», – додала Олена Кисільова.

Представниця мерії також нагадала, що з лютого цього року віддати дитину до дитсадка можна лише через електронну реєстрацію. Поза нею зараховуються діти пільгових категорій, діти військовослужбовців, діти з родин переселенців із Криму й зони АТО та інші.

У Дніпрі працює 176 дошкільних навчальних закладів комунальної форми власності, 1 – державної та 4 – приватної. Також у місті 28 навчально-виховних комплексів з дошкільними відділеннями.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Читайте також:

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
70
аварійних дитячих та тренажерних майданчиків планують відремонтувати у 2024 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті