Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
13:51

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Борис Філатов обговорив перспективи реконструкції площі Героїв Майдану

Борис Філатов обговорив перспективи реконструкції площі Героїв Майдану

У Дніпрі паралельно з добудовою метро можуть розпочати реконструкцію центральної площі, а одну зі станцій підземки з'єднати з лінією електрички.

21 вересня очільник Дніпра Борис Філатов, який перебуває з робочим візитом в Анкарі, зустрівся з керівником підрозділу з розвитку компанії «Лімак» Тунджаном Ергуном. Сторони обговорили не лише добудову метрополітену в Дніпрі, а й перспективи реконструкції площі Героїв Майдану з одночасним створенням підземних транспортних маршрутів.

Крім того, дніпровська делегація та турецькі партнери розглянули можливість створення пересадочного вузла на кінцевій станції дніпровського метро – біля пам'ятника Слави. Таке рішення з'єднає підземку з лінією електрички. Витрати на додаткові роботи може покрити бюджет Дніпра. Компанія «Лімак» обіцяє прорахувати їхню орієнтовну вартість вже найближчим часом. Крім того, представники дніпровської мерії відвідали парк розваг, який нині зводять в Анкарі. Площа майданчика – майже 200 гектарів. Будівництво фінансується місцевою мерією. Головна перевага парку – нові та безпечні атракціони.

«Ми також прораховуємо варіант виділення коштів із місцевого бюджету, щоб втілити у Дніпрі не гірший проект», – повідомив Борис Філатов. Мер Дніпра також побував на сміттєспалювальному заводі в турецькій столиці. Його потужності вистачає, щоб переробити сміття, яке викидають близько 5 млн мешканців Анкари. Таке підприємство наочно демонструє успішну систему приватно-державного партнерства.

Відомо також, що мерія Анкари опікується всією інфраструктурою зі збору сміття. Вона фінансується з міського бюджету, у той час як транспортування та переробка відходів здійснюються за рахунок приватних коштів. Зазначимо, що Анкара є сучасним мегаполісом. Як і в Дніпрі, багато містян тут мешкають у приватних будинках. Та ще 10 років тому турецька столиця вирішила проблему вивезення та утилізації сміття з приватних садиб: його спалюють і отримують енергію.

Ще один пункт програми закордонного відрядження Бориса Філатова – муніципальний комплекс очищення стічних вод Анкари. На відміну від Дніпра, стічні води тут зливають в річку Анкара, не проводячи знезараження. За роки такої «практики» вода стала непридатною навіть для напування худоби. Тож Борис Філатов запропонував турецьким колегам перейняти досвід Дніпра в цьому питанні. «Можливо, система знезараження стічних вод, яку ми використовуємо в Дніпрі, стане у пригоді в Анкарі», – зауважив мер.



Gorod.dp.ua на Facebook.


Мария  (28.09.16 22:29): Топор - это основной инструмент для наведения порядка в городе. Кто занимается коррупцией и ворует из бюджета - секир-башка на центральной площади. И неожиданно ситуация наладится, хватит денег на метро, зарплаты учителям и строительство космодрома. Відповісти | З цитатою
петр  (26.09.16 18:36): у мэра через рубашку бронежилет просвечивает? Відповісти | З цитатою
Я  (25.09.16 22:13): А топор ему зачем вручили? Для харакири по украински? Типа - всех достал уже? Відповісти | З цитатою
Стоик  (25.09.16 15:31): Б.Филатов менеджер для нашего города то что надо! Скоро в городе будет все фэн шуй. Відповісти | З цитатою
Cоломія  (24.09.16 20:48): Знову популизм, знову плани вкрасти грошей! Альбертовича чекають за гратами. Відповісти | З цитатою
глядя на верхнее фото  (23.09.16 21:59): Мы бандито-гангстерито,
Мы кастето-пистолето, o yes.
Мы стрелянто, убиванто,
Украданто то и это, o yes.
Банко-тресто-президенто
Ограблянто ун моменто, o yes.
И за энто режиссенто
Нас сниманто в киноленто, o yes.
Відповісти | З цитатою
интересно  (23.09.16 21:55): на что это турки подарком Филатову намекают? Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
хаха  (23.09.16 11:57): хорошего человека должно быть много хи-хи Відповісти | З цитатою
zzz  (23.09.16 09:56): А филатов всё толще и толще... Відповісти | З цитатою
viktor121  (22.09.16 22:46): Ну и харя у мера конкретно бухает ))) Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
1 2 3
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
7
нових регіональних полігонів побутових відходів будуть збудовані до 2027 р. у регіоні

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті