Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 18 травня 2024
20:58

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Президент України вручив ключі від квартир 24 родинам військових

|«« «« »» »»|

Вони захищають країну, країна турбується про них. Родини 24 військових отримали квартири у новому сучасному будинку у Дніпрі. Ключі від осель вручив Президент України Петро Порошенко.

Серед новоселів родина Зваричів. Олександр Зварич – старший офіцер 26-го об’єднаного загону Державної спеціальної служби транспорту. Він вже 19 років стоїть на варті країни. З початку війни на Сході регулярно виконує бойові завдання у зоні АТО. У 2015 році був у Кураховому. Вже за кілька днів вирушає до Волновахи. Для сім’ї Зваричів це звичайні будні.

Та сьогодні у родини свято. У руках старшого офіцера Зварича сертифікат та ключі від власної квартири. Олена та Олександр не можуть стримати радість – нарешті у їх дітей буде окрема кімната. Разом подружжя з 2009 року. Увесь цей час мешкають з батьками у двокімнатній квартирі. «У одній кімнаті ми з двома дітьми, у іншій батьки», - розповідає подружжя.

Відсьогодні Олександр, його дружина Олена, 5-річна Настя та 3-річний Марк житимуть у новій двокімнатній квартирі. Її площа – 60 квадратних метрів. Оселя збудована за сучасними технологіями, має енергозберігаючі вікна та стіни, індивідуальне опалення.

«Я дуже хвилююся, тому що така подія буває раз у житті. Квартира дуже простора. Дітям буде, де розігнатися», - розповідає Олександр Зварич.

Новенькі квартири отримали 24 родини військових 26-го об’єднаного загону Державної спеціальної служби транспорту. 21 з них – бійці АТО, ще троє – ветерани військової служби. Більшість родин мають маленьких дітей.

«Дуже важливо те, куди солдат повертається - додому. Ми на сьогодні приділили першочергову увагу забезпеченню житлом військовослужбовців. І мені приємно, як Президенту і Верховному головнокомандувачу, звітувати перед суспільством, що майже 2,5 тисячі квартир були за ці два роки передані військовим лише Збройних Сил України, ще понад 2 тисячі - підрозділам Нацгвардії, СБУ, вашої служби і прикордонникам», - зазначив Президент України Петро Порошенко.

Особливість нового будинку для військових у Дніпрі – його вартість. Будівництво коштувало 15,6 млн. грн. Це трохи більше 2 тис. грн. за квадратний метр. Така вартість стала можливою завдяки залученню до роботи власних будівельників загону. «Це приклади ефективного використання кожної копійки державних коштів, які сьогодні Україна виділяє на сектор оборони та безпеки», - наголосив Глава держави.

Це вже не перший будинок, який зводять для військових на Дніпропетровщині. Поруч з ним вже височить новобудова на 12 квартир. Тут вже оселилися військові. Незабаром чекають на відкриття будинку у Новомосковську.

«Дніпропетровщина однією з перших стала на захист країни. Найбільше військових та добровольців з нашої області пішли на передову. Вони захищають країну, а ми турбуємося про них. Соціальні пільги, реабілітація, мирна робота для демобілізованих, різноманітні акції та звичайно, житло. За останні 2 роки 170 родин військових отримали квартири на Дніпропетровщині», - наголосив голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Зеленский  (14.09.16 11:22): Попрошенко - полугей )) Відповісти | З цитатою
Старый Самолет  (13.09.16 18:57): " Строительство стоило 15,6 млн. грн. Это чуть больше 2 тыс. грн. за квадратный метр. Такая стоимость стала возможной благодаря привлечению к работе собственных строителей отряда." Таким образом, если недвижимость стоит 1000 долларов за квадратный метр, то 900 долларей это заработок строителей? Відповісти | З цитатою
да уж  (13.09.16 18:56): 24 штуки - это капля в море! так мало... и слобожанский... как красиво звучало - Юбилейный Відповісти | З цитатою
горожанин  (13.09.16 18:34): Вообще по закону государство обязано выделять жилье военнослужащим, ВСЕМ, а не 24-м. Для этого и платятся налоги, люди терпят лишения и трудности, но обеспечиваются жильем. Відповісти | З цитатою
SPA  (13.09.16 18:01): таке враження що реконстрюювали казарму...а цікаво скільки вальцман міг би купити квартир військовим, якби не транжирив державні кошти на перельоти туди-сюди, мабуть на літаку прилітав до нас. Дуже кепські справи у жида... квартири вручає не голова міста навіть не міністр оборони...та й що він дав(начебто) родині, де двоє різнополих дітей, двокімнатну квартиру? Відповісти | З цитатою
Днепр_2  (13.09.16 17:51): По математике двойка была?
1 кв.м. получается меньше 100 баксов.
Походи по базару, поищи дешевле.
Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
Карина  (13.09.16 17:20): Накупив квартир по 100 млн грн за кожну, відмив бабло Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
150
нових ліфтів планують встановити у Дніпрі у 2024 році.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті