Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пт, 17 травня 2024
08:29

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Електронне Придніпров'я: які ноу-хау готують у регіоні

|«« «« »» »»|

Ще більше електронних послуг та відкритої інформації про роботу чиновників. З півсотні провідних експертів, громадських активістів та науковців запропонували власне бачення регіональної програми інформатизації регіону на найближчі три роки.

Обговорення пройшли на стратегічній сесії у Дніпропетровській ОДА.

«Дніпропетровська область – один з провідних регіонів країни. Ми маємо високий економічний та промисловий потенціали, а також значні здобутки у розвитку електронних послуг. У цьому, безперечно, заслуга наших людей – громадян з активною життєвою позицією. Разом ми зможемо зробити область ще кращою. Кожен може прийти в ОДА зі своїми ідеями та знайти підтримку», – сказав перший заступник голови ОДА Олег Кужман.

Учасники сесії запропонували декілька проектів.

Наприклад, проект з умовною назвою «Інформаційне дерево». Його мета – допомогти мешканцям області дізнатися більше про свої права. Ідея полягає в тому, що якщо ви служили в АТО і не знаєте, на які пільги маєте право, то зможете зайти в особистий електронний кабінет та дізнатися про них. Те ж саме стосується новоспечених батьків, пенсіонерів, інвалідів.

Телефони, графіки роботи, перелік питань, з якими можна звернутися. Детальна онлайн інформація про роботу будь-якої установи регіону – така ідея другого проекту.

Проекти запропоновані лише як напрямки для майбутньої роботи. Як втілювати їх у життя – учасники обговорюватимуть вже у вересні.

Дана стратегічна сесія – один з етапів впровадження швейцарсько-українського проекту «Електронне урядування задля підзвітності влади та участі громади», учасником якого є область.

«Публічні консультації з громадянським суспільством щодо рішень органів влади – є практикою європейських країн, перевірною часом. Це забезпечує, перш за все, підвищення прозорості влади та тісне партнерство керівництва області з громадськістю» – підкреслив експерт проекту Олексій Зелів’янський.

Gorod.dp.ua на Facebook.


София  (22.08.16 14:52): Оценивать работу электронных систем должны не разработчики, а пользователи. Чем больше сталкиваешься с такими системами при обращении по тому или другому вопросу, тем яснее видишь, насколько они не системные, не эффективные, как быстро выделенные на их разработку деньги становятся еще одним источником, как и строительство дорог, для вымывания средств местных бюджетов. Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
154,5
млн грн містянам на відновлення житла, яке постраждало від ракетних обстрілів, виплатив Дніпро у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті