Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
17:01

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Головна подія серпня: хто їде на Сорочинський ярмарок від Дніпропетровщини

|«« «« »» »»|

Микола Гоголь власною персоною, ексклюзивні полтавські вареники та цікаві обрядові дійства – поринути в атмосферу національного свята можна на традиційному Сорочинському ярмарку. Він пройде з 16 по 21 серпня в селі Великі Сорочинці на Полтавщині.

Збирається на свято і Дніпропетровщина. Підприємства області представлять свою продукцію, творчі колективи – таланти. Щорічно захід відвідує до мільйона людей.

Цьогорічний Сорочинський ярмарок присвячується 25-й річниці Незалежності України і проходитиме під гаслом «Розквітає ярмарок – квітне Україна!».

Офіційне відкриття16 серпня об 11.00 за участю гоголівських героїв, які їхатимуть на справжніх волах.

Ярмаркова площа – просто неба, займає 16 гектарів. На неї з’їдуться до 1,5 тис. підприємств, народних майстрів та творчих колективів з України, Молдови, Грузії, Білорусі, Німеччини та Польщі.

Свої досягнення представить і Дніпропетровщина. Себе показати та на інших подивитися їдуть промисловці, аграрії та власники зелених садиб регіону.

Також у розважальній програмі візьмуть участь дев’ять творчих колективів області. З Криничанського району – вокальні ансамблі «Надія» та «Душі криниця», з Магдалинівського – дитячий хореографічний колектив «Перлина», з Петропавлівського – ансамбль народної пісні «Джерело». Павлоградський район презентуватимуть вокальні ансамблі «Горлиця», «Весна», «Любава», народний хор ім. С.Кулика та вокальне тріо «Лілея».

На ярмарку можна буде придбати все, що душа забажає – на будь-який смак і гаманець. Від продуктів харчування, напоїв, одягу та взуття до текстильних товарів, прикрас та сільгосптехніки.

Понад 40 народних майстрів проводитимуть майстер-класи з вишивки, гончарства, лозоплетіння, орігамі, ковальства. Обіцяють як традиційні майстер-класи, так і нові.

Протягом кожного ярмаркового дня проходитимуть фестивалі, конкурси. Заплановані етнографічні свята та обрядові дійства. Зокрема, свято сала, вергуна, гарбуза, Спаса медового, вареника та галушки, борщу, а також українського весілля.

Крім традиційних гоголівських персонажів – Хіврі, Черевика, діда Панаса та самого письменника – цьогоріч на святі розважатимуть Тарас Бульба з козаками та Чорт.

Уперше на ярмарку виступатимуть артисти Ольга Полякова (16.08) та Олег Вінник (20.08). Також будуть радувати глядачів своїми піснями «Дзідзьо» (17.08), «Діти «Фрістайла» (19.08) та рок-гурт «Санмай» (18.08).

Детальна програма – на тут.

Gorod.dp.ua на Facebook.


евгения  (12.08.16 15:02): Возможны организованные поездки на ярмарку? Відповісти | З цитатою
Стоик  (11.08.16 18:16): Ну вы блин даете :) Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
1,2
млн. нових дерев висадять на Дніпропетровщині

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті